В сряда правителството на Литва реши временно да затвори контролно-пропускателните

...
В сряда правителството на Литва реши временно да затвори контролно-пропускателните
Коментари Харесай

Литва затвори два гранични пункта на границата с Беларус

В сряда държавното управление на Литва реши краткотрайно да затвори контролно-пропускателните пунктове Шумск и Тверч на границата с Беларус от 18 август , оповестява Руската работа на Би Би Си.

Мерките са ориентирани към съответна реакция на геополитическата обстановка и опасността за националната сигурност, както и попречване на контрабандата на артикули , съгласно портала Delfi.

Преди ден Държавната гранична работа на страната разгласи " спомагателна готовност " на гранична защита заради " внезапно увеличение на хибридната опасност " на границата с Беларус.

Латвия, Литва и Полша за подсилване на границите си, опасявайки се от провокации след разполагането на ЧВК " Вагнер " в републиката.

, също са разтревожени от , което считат за сериозна опасност за сигурността.

През последните месеци в Полша също като Литва следи нарастване на броя главно на и Африка, които се пробват да преминат границата. През последните две години няколко пъти се случваха рецесии с огромни талази мигранти, за които, че набира мигранти в небогати страни и ги изпраща нелегално през границата, с цел да подклажда неустойчивост в целия Европейски съюз.

В началото на юли президентите на тези страни насочиха писмо до генералния секретар на НАТО и водачите на страните от Алианса с апел да подхващат ограничения за противопоставяне на заканите, идващи от Русия и Беларус.

Полският министър председател Матеуш Моравецки заяви при започване на август, че съгласно Полша и Литва в Беларус има към 4000 наемници от групировката ЧВК " Вагнер " , които могат да бъдат употребявани за провокации.

В случай на сериозен случай с присъединяване на наемници на ЧВК " Вагнер ", Полша, Литва и Латвия могат по едно и също време да затворят границите си с Беларус, предизвестиха управляващите по-рано.
 Беларус стартира военни учения до границата си с Полша и Литва
Беларус стартира военни учения до границата си с Полша и Литва

Напрежението нараства, страни от НАТО обявиха, че са готови за провокации от Москва и Минск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР