В сряда НАТО съобщи, че е предала на Русия набор

...
В сряда НАТО съобщи, че е предала на Русия набор
Коментари Харесай

НАТО връчи писмени предложения на Русия в отговор на претенциите на Кремъл

В сряда НАТО заяви, че е предала на Русия набор от писмени " оферти ", откакто Москва насочи редица претенции за ограничение на въздействието на Съединени американски щати в Източна Европа.

" Днес следобяд НАТО съобщи своите оферти на Русия, редом със Съединените щати ", съобщи формален представител на алианса.

Дипломати оповестиха за Агенция Франс Прес, че документът е предаден на съветския дипломат в Белгия, където се намира централата на НАТО.

Русия съобщи, че е получила в Москва от американския дипломат Джон Съливан обособен отговор от Вашингтон на настояванията на Кремъл за сигурност.

През декември Москва разгласява два плана на контракти със Съединени американски щати и НАТО, които биха отдръпнали западното въздействие върху Източна Европа.

Исканията бяха оповестени в миг, когато напрежението набъбна, откакто Москва струпа към 100 000 бойци покрай границата си с Украйна - ход, за който Западът предизвести, че може да бъде въведения към широкомащабно навлизане.

Кремъл желае НАТО да подсигурява, че прозападният Киев в никакъв случай няма да се причисли към военния съюз и да се ангажира с изтеглянето на силите си от източноевропейския фланг.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг трябваше да даде конференция, на която да разиска отговора.

Той съобщи, че алиансът е подготвен да се вслуша в съветските " опасения ", само че настоя, че НАТО няма да прави взаимни отстъпки с " главните си правила ", в това число правото на сътрудниците си да избират своя личен път. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР