В сряда Lupa.bg направи достояние на своите читатели сигнал до

...
В сряда Lupa.bg направи достояние на своите читатели сигнал до
Коментари Харесай

Проф. Николай Слатински: Ректорът на УНСС не е крал от моя книга!

В сряда Lupa.bg направи притежание на своите читатели сигнал до Министерството на образованието и науката, съгласно който ректорът на УНСС Димитър Димитров е плагиатсвал в монографията за професурата си. Един от създателите, от който съгласно документите е грабено с цялостни шепи, е известният проф. Николай Слатински. Самият той взе отношение по въпроса в персоналния си уебсайт, като изрично съобщи, че не се счита за ограбен от Димитър Димитров.

Ето цялата обява на проф. Слатински:

В предходния си статус приказвах за една от успехите над плагиатството, извоювана и с мое присъединяване. Ставаше дума за плагиатството в така наречен докторска дисертация на служебния министър по стопанска система Даниела Везиева.

В статуса писах и за това, че борбата с благиатството е моя персонална идея.
Сега ще кажа още нещо за плагиатството.

В уеб страницата lupa.bg се приказва за сигнал за плагиатство до министъра на образованието и науката против настоящия ректор на УНСС проф. Димитър Димитров.

Сигналът е от непознатия за мен доцент доктор Димитър Динев, учител в катедра " Финансов надзор " на УНСС. В сигнала се твърди, че
" монографията на Димитър Димитров " Приложение на сценарийното обмисляне в бизнеса, защитата и сигурността " е напълно преписана от изявления на Николай Слатински, Николай Павлов, Златин Минчев, В. Рачев от 2007 година "

...

Въпросната минография е излязла през 2012 година
И още на 12 ноември 2012 година на своя уебсайт аз поздравявам излизането на тази монография. И разяснявам за какво считам " книгата на Димитър Димитров за събитие, за една от първите лястовички освен това бяла лястовичка, а не черна овца, в нашата просвета за сигурността ".

Ще прибавя още нещо.

През последните две години във Военна академия аз започнах да чета лекции по един извънредно актуален и нужен курс - Стратегическо прогнозиране и сценарийно обмисляне.

Това е хитово направление в Науката за сигурността. Лекциите ме въодушевяваха за нови креативен търсения, отдадени на надникването в бъдещето. Всъщност предишното е едно, сегашното е едно, а има доста бъдеще-та. И от нас също зависи кое от тях ще се материализира. Както също и от нас зависи дали ще сме готови за него.
Но един фелдфебел в науката се разправи административно с мен и крилете на този курс от лекции бяха прибързано пречупени.

В този курс от лекции аз отстранявам особено внимание на книгата на Димитър Димитров. Оценката ми за нея остава висока.

Държа и дължа да подчертая, че когато писах на уеб страницата си за своята висока оценка за книгата на Димитър Димитров, не съм и подозирал, че след близо десетилетие той ще стане ректор на УНСС. Тогава той беше за мен само по-млад от мен теоретичен служащ, а аз, когато видя гений и възприятие за задача у някой младеж, бързам да го поддържа с научни и човешки причини.

Не знам подателят на сигнала къде е видял тъкмо в тази монография плагиатстване от мен и не ми е ясно от коя моя научна обява той е съзрял плагиатстване.
Но тъй като името ми е упоменато в сигнала, та дори преди всичко измежду плагиатстваните, усещах се задължен да дам съответното разяснение.

А другояче като редови български пенсионер, нямам никакъв залог в борбата за ръководител на Съвета на ректорите. От моята дребна камбанария съм виждал, че основният проблем на Съвета на ректорите са критериите, по които от време на време някои съмнителни персони стават ректори и след това като истински фелдфебели и солдафони, дучета и гаулайтери колят и бесят в съответните висши образователни заведения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР