В сряда гражданите на САЩ имаха избор: да възприемат президента

...
В сряда гражданите на САЩ имаха избор: да възприемат президента
Коментари Харесай

Гардиън: Срещата на върха Тръмп - Ким прилича на римейк, а не на продължение

В сряда жителите на Съединени американски щати имаха избор: да възприемат президента Доналд Тръмп като претендент за Нобелова премия за мир за работата му със Северна Корея, или да гледат на него като на нарушител и лъжец, съгласно това по какъв начин го обрисува неговият някогашен юрист Майкъл Коен, написа в коментар " Уолстрийт джърнъл ". Според изданието тези разтърсващи главозамайващи телевизионни фрагменти запечатват един от може би най-запомнящите се дни в президентството на Тръмп. И в случай че в миналото има ден, който да съдържа в себе си по едно и също време обещанието, заплахата и странната природа на това президентство, то тази сряда е подобен ден, предава Българска телеграфна агенция.

Според " Ню Йорк таймс ", пребивавайки във Виетнам, севернокорейският водач Ким Чен Ун може да се въодушеви от икономическите промени, осъществени в тази страна и да види във Виетнам модел за бъдещето на КНДР. А това ще бъде приветствано от всички заинтересувани от усилването на стабилността в Югоизточна Азия. Ако Северна Корея последва виетнамските стопански промени на отворени порти, чийто знак е посетения от Ким цех на " Самсунг ", тя ще отвори опция за повече бистрота и отчетност за ръководството на Ким. А визитата му в залива Ха Лонг (популярна туристическа дестинация) би му посочило капацитета в развиването на туризъм като част от модернизацията и районната интеграция.

Докато Северна Корея от ден на ден притегля вниманието на света, тя е изправена пред двойната опция да се разоръжи нуклеарно и да започни икономическа рационализация. Посещението на Ким във Виетнам може да остане в историята като момента, в който той предприеме значима стъпка напред, заключава " Ню Йорк таймс ".

Като употребява терминология от филмовата промишленост, лондонският " Гардиън " установи, че срещата на върха Тръмп-Ким повече наподобява повече на римейк (повторение), в сравнение с продължение и виетнамските домакини са се постарали това да е по този начин. Всеки миг от сряда вечерта в Ханой беше възстановка на събитията и атмосферата в Сингапур, където се състоя първата историческа среща сред двамата водачи. Мизансценът и хореографията бяха педантично копирани - двамата вървяха един към различен пред редица редуващи се американски и севернокорейски флагове. Те се държаха за ръце, размениха недоловими думи, усмихнаха се и се обърнаха към стената от камери.

Също както направиха в Сингапур предишния юни, те седнаха един до различен на масичка за кафе и си размениха похвали за пред пресата. Тръмп назова Ким - глава на един от най-смъртоносните режими в съвременността - " популярен лидер ", който ще има " ужасно бъдеще " благодарение на Съединени американски щати. Ким отвърна на комплимента, като посочи обстоятелството, че двамата се срещат с помощта на " смелото решение " на Тръмп. Повечето от произнесените думи от двамата целяха да бележит смисъла на срещата в Сингапур, написа " Гардиън ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР