В сряда американски сенатори изслушаха лидерите на най-големите компании за

...
В сряда американски сенатори изслушаха лидерите на най-големите компании за
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ към социалните мрежи: Вашите ръце са изцапани с кръв!

В сряда американски сенатори изслушаха водачите на най-големите компании за обществени медии, стигайки до извода, че Конгресът би трябвало бързо да одобри законодателство, което да регламентира тяхната активност. Един от законодателите даже упрекна платформите, че имат " кръв по ръцете си ", тъй като не съумяват да защитят децата от възходящите закани за полово принуждение.

Изслушването е следващото изпитание на американските законодатели да отговорят на опасенията на родители и специалисти по психологично здраве, че фирмите за обществени медии слагат облагите над защитните ограничения, които биха подсигурили, че техните платформи не вредят на децата.

" Господин Зъкърбърг, вие и фирмите до вас, знам, че не желаете да е по този начин, само че имате кръв по ръцете си ", споделя сенаторът републиканец Линдзи Греъм, представена от Reuters. " Имате артикул, който убива хора. "

Зъкърбърг е дал показания дружно с основния изпълнителен шеф на X Линда Якарино, основния изпълнителен шеф на Snap Еван Шпигел, основния изпълнителен шеф на TikTok Шу Зи Чу и основния изпълнителен шеф на Discord Джейсън Цитрон.

Сенатор Дик Дърбин, ръководител на Комисията по правосъдна власт от Демократическата партия, цитира статистически данни на групата с нестопанска цел Национален център за изчезнали и експлоатирани деца, които демонстрират внезапен растеж на случаите, при които възрастни хора подлъгват малолетни да изпращат интимни фотоси и видеоклипове.

" Този притеснителен растеж на половата употреба на деца се дължи на едно нещо: измененията в технологиите ", безапелационен е Дърбин по време на чуването, почнало с видеоклип, в който деца описват по какъв начин са станали жертви в обществените мрежи.

Самото чуване е минава на фона на десетки родители, държащи фотоси на децата си, които съгласно тях са потърпевши поради обществените медии. Някои от родителите са освиркали Зъкърбърг, чиято компания има Фейсбук и Instagram, по време на встъпителната му тирада. Малко по-късно водачът на Meta непосредствено е свикан от сенатора Джош Хоули да се извини на присъстващите.

В отговор Зъкърбърг показва страдание за претърпяното от присъстващите фамилии и дава обещание да работи, с цел да предотврати сходни случаи в бъдеще, без обаче да поеме отговорност за това, че платформите, които управлява, улесняват злоупотребата.

В напрегнатата замяна на реплики комисията показва копия от вътрешни имейли, които демонстрират, че Зъкърбърг е отхвърлил молба на висшия началник на политиката на Meta да наеме сред 45 и 84 инженери, които да работят за възстановяване на сигурността.

Якарино от X, от своя страна, декларира, че компанията поддържа закона STOP CSAM Act - законодателство, въведено от Дърбин, което има за цел да държи софтуерните компании виновни за материали със полово принуждение над деца и ще разреши на жертвите да съдят софтуерните платформи и магазините за приложения. Законопроектът е един от няколкото, ориентирани към сигурността на децата в обществените мрежи. Нито един от тях обаче не е влезнал в действие.

X, до неотдавна Twitter, също е подложена на съществени рецензии, откогато Илон Мъск купи услугата и разхлаби политиките за модериране. Тази седмица тя блокира търсенето на поп певицата Тейлър Суифт, откакто в платформата се разпространиха подправени нейни фотоси със полово наличие.

Изслушването маркира и първата поява на основния изпълнителен шеф на TikTok Чу пред американските законодатели от март насам, когато китайската компания за приложения за къси видеоклипове беше изправена пред остри въпроси, в това число и такива, съгласно които приложението поврежда психологичното здраве на децата.

Чу разкрива, че над 170 млн. американци употребяват TikTok месечно, което е с 20 млн. повече, в сравнение с компанията заяви предходната година.

Сенаторът от Демократическата партия Ейми Клобучар на собствен ред слага на масата бездействието на софтуерната промишленост в доста проблематични сфери, сравнявайки проблема с реакцията след взривяването на панел на аероплан Boeing по-рано този месец.

„ Когато самолетът на Boeing загуби врата по време на полет преди няколко седмици, никой не сложи под подозрение решението да се приземи флота. Така че за какво не подхващаме същия вид решителни дейности във връзка с заплахата от тези платформи, когато знаем, че умират деца? ", пита Клобучар.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР