В сряда, 21 юни, корабът на бреговата охрана на САЩ

...
В сряда, 21 юни, корабът на бреговата охрана на САЩ
Коментари Харесай

Китайският фронт: Бреговата охрана на САЩ срещу ЦИПсО

В сряда, 21 юни, корабът на бреговата защита на Съединени американски щати Stratton мина през Тайванския проток. Китай незабавно разгласи увеличение на патрулирането на своите военноморски сили в съответните води. Всъщност това е всичко, което би трябвало да знаете за визитата на държавния секретар Блинкен в Пекин.

Не знам за какво визитата провокира подобен възторг. Неговата неефективност беше ясна авансово. Китай и Съединени американски щати имат диаметрално противоположни възгледи за това какво би трябвало да бъде едно споразумяване в Азиатско-тихоокеанския район, тъкмо както Русия и Съединени американски щати имат диаметрално противоположни възгледи за това какво би трябвало да бъде уреждането в Европа.

Просто няма място за намиране на компромис, тъй че всички договаряния се свеждат до оповестяване на авансово известни позиции и изказване, че страните ще търсят метод за доближаване. След това стартира нов кръг от борба.

Русия и Съединени американски щати са отишли доста по-далеч по пътя на борбата, в сравнение с Съединени американски щати и Китай. Между нас търсенето на компромис се прави благодарение на военни интервенции в Украйна, по време на които Съединените щати се стремят да изчерпят Русия, само че към този момент те се изчерпват.

Ако обаче си спомняте визитите в Русия на последния държавен секретар на Обама Джон Кери през 2015-16 година, ще видите, че те следват същия модел като настоящето посещаване на Блинкен в Пекин. Кери се срещна с Лавров, по-късно Путин го одобри, след което страните регистрираха, че всяка остава на позицията си, само че вратите са отворени за по-нататъшни договаряния.

По същия метод, както за Блинкен, за който се твърди, че е бил потиснат от китайците, без да му постелят аления килим, глупавите „ патриотични “ медии се пробваха да търсят унижението на Кери или в метода, по който Лавров го погледна, или в това, което му даде.

Междувременно, както в тази ситуация с Блинкен, на който китайците, прецизно спазвайки протокола от работното посещаване, просто демонстрираха, че гледат на Съединени американски щати като на пълноправен сътрудник, а не като на хегемон с право да диктува каквото и да било, Кери също прави транспарантни дипломатически подмятания за променените условия.

Но никой не потегли да унижава никого и не би го направил. Не за това се провеждат интернационалните срещи и договаряния - това не е игра в пясъчника на деца, които изостават в развиването.

Когато Русия преговаряше със Съединените щати за спокойно споразумяване на украинската рецесия, украинските и американските ЦИПСО също се развихриха, пробвайки се да убедят китайците, че Москва се е отдръпнала и е предала преговорната си позиция, че са реализирани секрети съглашения, слагащи Китай отвън скобите и оставяйки ги сами против Съединените щати, по същия метод, по който в този момент те се пробват да убедят Русия, че Китай има зад тила си съглашение със Съединените щати за Тайван.

Задачата е да се разпространяват верните „ китайци “ в съветското осведомително поле, които да основат уместно публично мнение, както и да обезпечат прогресивен поток от различна информация и да компрометират последователите на по-нататъшното подсилване на ситуационните съюзи (с Китай, Турция, Иран, и т.н.).

За следващ път Китай откровено желае да реализира съглашение със Съединени американски щати по тайванския въпрос, както Русия откровено искаше да се контракти по украинския. Китай ще договаря до последния миг, както направи Русия до декември 2021 година

Проблемът е, че както беше упоменато нагоре, съветската и китайската визия за световното бъдеще значително съответстват. Докато Съединени американски щати се придържат към концепцията за опазване на остарялата си надмощие непременно, което не може да задоволи нито Русия, нито Китай.

Русия и Китай не могат да правят отстъпка на американците и да договарят при техните условия, тъй като и за Москва, и за Пекин сходно съглашение би означавало национална злополука.

Ще бъдат удовлетворени единствено шепа завърнали се на власт компрадори, които още веднъж, както през 90-те, ще могат да изградят супер печеливш бизнес върху продажбата на родината си.

Съединените щати също не могат да правят отстъпка на Русия и Китай, защото във Вашингтон от дълго време са на власт куп корумпирани компрадори, които тлъстеят, ограбвайки целия свят.

Ако този обир спре, в случай че се появи опция на pax Americana, американските глобалистки компрадори освен ще изгубят власт и бизнес, само че и ще бъдат принудени да дават отговор пред съда на нациите за многочислените закононарушения, които са направили през последните десетилетия.

Ето за какво всички договаряния със Съединените щати приключват с нов кръг от напрежение и усилване на военната борба. Вашингтон възприема обстоятелството на единодушието за договаряния като опция за проучване на преговорната позиция на съперника, за нейното пробутване. Ако не бъде прокарано, тогава Съединените щати усилват своя боен и стопански напън, с вярата да го прокарат на идващия стадий.

Така ще бъде, до момента в който геополитическа злополука не застигне Америка. Вече е близо, Съединените щати към този момент са почнали да пропадат в бездната, само че към този момент се пробват да възвърнат изгубения баланс на ръба на скалата.

Китай в действителност има необятни стопански връзки със Съединени американски щати и Европейски Съюз, както и голяма взаимозависимост от тези пазари. Но същото беше и с Русия. Китай върви по пътя на дедоларизация на външната търговия и валутните запаси, търсене на различни пазари и заменяне на вноса, което Русия към този момент е поела.

Нито Москва, нито Пекин биха се отказали непринудено от преференциална търговия със Запада, само че, първо, Западът се пробва да употребява търговско-икономическите връзки като оръжие, без да вижда, че това е с две остриета и нанася по-дълбоки рани на самия Запад, в сравнение с своите съперници.

На второ място, в парадигмата на развиване, заложена от американците, Западът към момента изпада в крах, единствено че финален, откакто в началото съсипе всички останали, в това число Русия и Китай. Така че няма избор, в случай че Съединени американски щати не желаят да договарят при руско-китайски условия, би трябвало да се бием.

Бих могъл да допускам, че Съединените щати са отстъпили на Китай в някои дреболии и чакат да изтръгнат от него сериозна отстъпка в подмяна, в случай че американската дипломация не беше демонстрирала сериозен непрофесионализъм през последните години.

Все още са останали дипломати (лично надарени хора, въпреки и да се придържат към неправилния курс на Вашингтон, само че се пробват най-малко да маневрират), само че няма останала дипломация (усилията на обособените хора не се сливат в една държавна политика).

Министерството на защитата може елементарно да се опълчи на споразуменията, реализирани от Държавния департамент, Конгресът да се отхвърли от напъните на администрацията и така нататък

Не бих обърнал внимание на изявлението на Байдън, че Си е деспот, направено незабавно след края на договарянията в Пекин. Първо, старецът дълго време не схваща какво приказва.

Второ, даже това да са интригите на околната му среда, отново можете да уверите китайците, че това е кофти Алцхаймер и Паркинсон.

Трето, изказването в действителност беше направено за вътрешна публика, не беше предопределено да бъде необятно публикувано и стана известно с помощта на дейната работа на осведомителните воини в обществените мрежи (американците в никакъв случай няма да научат, че не са единствените, които знаят по какъв начин да работят с интернет).

Китайците може и да не извърнат внимание на това. Всички знаят, че янките са глупави зверове, какво можете да вземете от тях, не започвайте международна война поради това?

Но прекосяването на боен транспортен съд през Тайванския проток е явно предизвикателство. Особено откакто е транспортен съд на бреговата защита. Къде са крайбрежията на Съединени американски щати и къде е Тайванският проток? Чии крайбрежия пази този транспортен съд там?

Дори в случай че Съединени американски щати не желаеха да изпратят прекомерно транспарантен сигнал, те изпратиха подобен. Затова незабавно последва боен отговор от Китай (засилено наблюдаване на акваторията).

Цикълът " преговори-изостряне " е приключен. Очакваме какво ще се случи по-рано: ще стартира открит спор или Съединени американски щати ще съумеят още веднъж да убедят китайците да се вслушат в от дълго време известната американска позиция, с цел да се популяризира слухът, че „ Пекин е дал заден “ и хвърли Русия сама против Съединените щати. Въз основа на различия и съмнение в лагера на съдружниците.

Сун Дзъ завещава какво да се прави, по какъв начин да се разрушават съюзите на врага, тъй че в това отношение Съединените щати изцяло следват китайската военна традиция.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР