В срок до 30.09.2022 г. Топлофикация София“ ЕАД трябва да

...
В срок до 30.09.2022 г. Топлофикация София“ ЕАД трябва да
Коментари Харесай

КЕВР иска от Топлофикация София график за погасяване на задълженията към Булгаргаз

В период до 30.09.2022 година „ Топлофикация София “ ЕАД би трябвало да показа в КЕВР график за погасяване на отговорностите към „ Булгаргаз “ ЕАД и да осведоми за всички дейности, които подхваща за възстановяване на финансовото си положение.

В същия период регулаторът чака да получи точна информация за размера на заплатените просрочени отговорности към „ Булгаргаз “ ЕАД към 20.08.2022 година, както и за размера на настоящите отговорности към „ Булгаргаз “ ЕАД към 31.08.2022 година

„ Топлофикация София “ ЕАД би трябвало да осведоми Комисията дали се плануват доставки на природен газ за производството на топлинна и електрическа сила.

Към 18.07.2022 година просрочените отговорности на топлофикационното сдружение по контракта за доставка са в размер на 328 млн. лева и този непогасен дълг слага газовото сдружение в тежка финансова обстановка. Съществува действителен риск за енергийната сигурност на страната, защото насъбраните отговорности основават ликвидна рецесия и „ Булгаргаз “ ще бъде усложнен да обезпечи нужните средства, с цел да подсигурява доставките по договорите с останалите си клиенти, се показва в писмото до КЕВР.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР