В среща на върха на глобалния фокус за здраве, фокусиран

...
В среща на върха на глобалния фокус за здраве, фокусиран
Коментари Харесай

Защо чаша кафе не трябва да е първото нещо, което пием сутрин

В среща на върха на световния фокус за здраве, фокусиран върху науката за съня, специалистът по съня и клиничният психолог, доктор Майкъл Бреус, разиска по какъв начин чаша вода, а не чаша за кафе, би трябвало да е навръх нощното ви шкафче, когато се разсъните. Причината за това е тъй като сънят самичък по себе си е дехидратиращо събитие. Така че, когато се събудим, водата и единствено водата е допълващата напитка, от която се нуждаем повече от всичко. Губим съвсем цялостен литър вода всяка вечер, тъй че се разсънваме обезводнени. За страдание доста хора обичат да вземат чаша кафе като първата течност, която минава през устните им. Не забравяйте, кофеинът е диуретик, провокира предпочитание за уриниране. Така че, не е добра концепция да го вършим - ние желаеме водата да се хидратираме. Освен това кафето има наклонност да покачва равнищата на кортизол, което е обвързвано с това да сте будни. Но също по този начин да ви прави уплашени и по-тревожни. И както показва Ейми Горин, RDN, вие даже няма да получите цялостните преимущества на бдителността от кафето първо сутринта. Това е по този начин, тъй като механически видяно, равнищата на кортизол нормално са най-високи заран заради реакцията на събуждане на кортизола, възходяща до пик сред 38 и 75 % 30 минути откакто се разсъните. Когато се разсъните за първи път, е време да преодолеете чувството, че сте груби и да преминете през утринната си рутина. 
Всичко това е правилно, можете да бъдете спокойни, че не е нужно да изоставяте напълно утринното си кафе. По-скоро тук е от голяма важност редът на интервенциите. Д-р Бреус предлага да пиете вода със стайна температура, преди да пиете друга течност, за предпочитане стайна температура. И в случай че откриете, че елементарната вода е обективно скучна и неприятна, имате утвърждението на лекаря за лимонена вода за спомагателен подтик на витамин С. Тогава и едвам тогава се предлага да пиете кафето си.
 Домашни маски за разкрасяване с кафе Домашни маски за разкрасяване с кафе
Освен мощна енергезираща напитка за началото на деня, кафето може да има потребни приложения и върху нашата кожа и коса, което го прави...
И по този начин, нова рутина: Понеделник заран е, на открито едвам се свети и просто не сте подготвени да започнете седмицата си. След като сте спали през целия уикенд, събуждането по-рано с чист разум и умеене да се чувствате е невероятно и единствената вяра да вкарате сънливия си разум в бизнес режим е сладката миризма на кафе. Помиришете това кафе, до момента в който хидратирате, а по-късно малко по-късно заран, вземете чаша кафе за одобрение, с цел да бъде хидратирано, кофеинизирано и готово да завладее деня ви. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР