В Средец на 1 септември стартира Вторият национален конкурс за

...
В Средец на 1 септември стартира Вторият национален конкурс за
Коментари Харесай

Стартира вторият национален конкурс за абстрактно изкуство и живопис „Лора Янева“

В Средец на 1 септември започва Вторият народен конкурс за нереално изкуство и живопис „ Лора Янева “ . Той е ориентиран към млади създатели от детските градини до XII клас.

Инициативата е отдадена в паметта на Лора Янева – надарена бургаска художничка , която освен създаваше вдъхновяващи творби на изкуството, само че и беше надълбоко ангажирана с редица благотворителни дела . Лора е образец за отдаденост и съпричастност, оставила дълготраен отпечатък в културния живот на Бургас и Средец .

Първото издание на състезанието през предходната година притегли присъединяване на над 2100 творби от млади гении от цялата страна. Журито, формирано от художници с дълготраен опит и близки сътрудници на Лора Янева, бе високо оценено за своя професионализъм и безпристрастност в оценяването на творбите.

Конкурсът „ Лора Янева “ има за цел да открие и поддържа младите гении в България , като им даде опция да изразят своята креативност и да се развиват в областта на нереалното изкуство и живопис. Възрастовите групи са разнородни , като участниците ще имат опция да се конкурират в разнообразни категории, подобаващи за тяхното равнище и опит.

Журито ще отличи най-хубавите произведения . Всички участници ще получат самопризнание за своето творчество, а спечелилите ще бъдат наградени с грамоти и специфични награди.

Конкурсът е подсилен от фамилията на Лора Янева. Той е проведен от Общински детски комплекс-Средец , в съдействие с Регионалното ръководство на образованието-Бургас и Община Средец

Двама от инфектираните със западнонилска тресчица у нас са умряли

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР