В средата на февруари в Тбилиси ще заработи сайт, в

...
В средата на февруари в Тбилиси ще заработи сайт, в
Коментари Харесай

Всеки жител на Тбилиси може да получи лична зарядна станция за електромобили

В средата на февруари в Тбилиси ще проработи уебсайт, в който всеки гражданин на грузинската столица ще може да подаде заявление за монтиране на зарядна станция за електрически автомобил пред дома му или покрай него, оповестява Automedia.

``
реклама

По думите на кмета на Тбилиси - Каха Каладзе, всеки притежател на електромобил кола ще може да се записва от 11 февруари на уеб страницата chargers.tbilisi.gov.ge и скоро, на адреса, който уточни в заявката, ще бъде инсталирана зарядна станция.

Властите на грузинската столица подхващат тази стъпка в опит да привлекат вниманието на водачите към електрическия превоз, което ще способства за възстановяване на екологичната конюнктура в града. Наскоро стана ясно, да вземем за пример, че шведската компания Uniti Sweden AB ще прави електрически коли в Грузия.

" Насърчаваме вноса на електрически коли в града. Както се знае, такива коли са освободени от мито. Освен това електрическите автомобили се употребяват с безвъзмезден паркинг ", уточни Каладзе.

Бившият капитан на националния тим по футбол акцентира също по този начин, че скоро в Тбилиси ще тръгне първата услуга за шерване на коли. " Поддържаме добра връзка с бизнеса и има компания, която желае да достави електрически транспортни средства. Става дума за каршеринг, т.е. електрическите коли ще бъдат ситуирани в разнообразни елементи на града, а жителите ще могат да ги резервират и употребяват посредством особено мобилно приложение ", посочи кметът на Тбилиси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР