В средата на февруари стана ясно, че бордовият компютър FSD

...
В средата на февруари стана ясно, че бордовият компютър FSD
Коментари Харесай

Tesla започна да продава кросоувърите Model Y, оборудвани със сензори и компютър FSD от следващо поколение

В средата на февруари стана ясно, че бордовият компютър FSD от четвърто потомство, който дава отговор за дейните системи за подкрепяне на лидера, ще бъде оборудван с по-усъвършенствани процесори, броят на камерите е повишен от 8 на 11, а за откриването на трудности дава отговор радар с висока резолюция. Този хардуер бе видян при Model S и Model X, а в този момент към този момент се слага и на кросоувъра Model Y.

Всъщност, съгласно разкази на очевидци, до момента единствено Tesla Model 3 е останал правилен на остарялата хардуерна платформа, само че не е изключено този модел просто да чака по-обстойно възобновяване. Следи от датчици от последващо потомство на борда на серийно създавания Tesla Model Y бяха открити тази седмица от свидетел, който разглеждаше електрическите автомобили на марката, към този момент подготвени за доставка на клиентите.

На първо място прави усещане новата композиция от камери под предното стъкло, която към този момент бе показана при серийно създаваните Tesla Model S и Model X в края на февруари. На второ място, страничните камери на предните крила са с друга ориентировка, като обгръщат по-голям бранш в профил на електрическия автомобил, до момента в който предходните гледаха повече към задната част.

Всичко това допуска, че някои от електрическите автомобили Tesla Model Y, които се оферират на пазара, към този момент са оборудвани с новия набор от датчици. Първоначално Илън Мъск съобщи, че електрическите коли от трето потомство със тези датчици и хардуер ще могат да реализират цялостен автопилот посредством последователно възобновяване на софтуера. Сега той сподели, че основаните на оборудването от четвърто потомство електрически автомобили на Tesla съвсем постоянно ще могат да се оправят без водач.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР