В сравнение със страните в ЕС сме на последно място

...
В сравнение със страните в ЕС сме на последно място
Коментари Харесай

Последни в ЕС сме по пари за здраве: БЛС

" В съпоставяне със страните в Европейски Съюз сме на последно място по % от Брутният вътрешен продукт, обособен за опазване на здравето по отношение на останалите страни членки на Европейски Съюз ”, съобщи шефът на БЛС доктор Иван Маджаров. " Някъде съгласно 4-4,5% съгласно другите данни от Брутният вътрешен продукт се отделят от публични средства. За да достигнем междинното за Европа - 8-9%, се доплаща от българските жители от техните финанси ”, регистрира той.

Маджаров разяснява, че на конгреса на БЛС, е станало ясно, че " ние не сме най-черната овца в света ”. " С нашите 4,5% от публичните средства, достъпността която осигуряваме на българските жители и опцията да употребяват актуалните постижения на медицината, не е неприятна ", счита той.

Шефът на БЛС предложи да се направи разбор какво би се случило след 5-10 година " На първо място, с неналичието на медицински сестри, и по-късно застрашаващата липса на лекари, тъй като не е загадка, че и все още към този момент сме в рецесия със експертите. Лекарите, може би до 4-5 г.най-късно, ще усетим тази рецесия ", предвижда той.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР