В спокойна обстановка започна изборният ден в Шуменска област. Секционните

...
В спокойна обстановка започна изборният ден в Шуменска област. Секционните
Коментари Харесай

България гласува: Как започна изборният ден в различните области?

В спокойна конюнктура стартира изборният ден в Шуменска област . Секционните пространства и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК в 07:00 часа. Охраната през нощта е протекла обикновено. Няма регистрирани нарушавания на публичния ред, свързани с изборите. Към момента няма данни за прояви, които биха заплашили естественото осъществяване на изборите. Припомняме, че за реда, сигурността и спокойствието в района и защита на изборните секции са ангажирани близо 400 чиновници на Министерство на вътрешните работи .

На разположение в регионалната дирекция в Шумен са мобилни групи а включени проверяващи служители на реда , чиновници на охранителна полиция и криминалисти. Подвижните групи ще наблюдават ще наблюдават за спокойствието на жителите и за недопускане на нарушение на публичния ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушавания на Изборния кодекс .

Всички секционни пространства на територията на област София са предадени в точния момент на изборните комисии. Охраната на изборните пространства през миналото денонощие протече обикновено, без катастрофи и произшествия. До момента няма данни за прояви, които биха заплашили естественото осъществяване на изборите. ОДМВР-София е подхванала всички нужни ограничения за защитата на публичния ред, пожарната сигурност и обезпечаване на спокойното протичане на изборния ден.

За нарушавания на територията на Софийска област сигнали могат да се подават на тел. 02/982-50-93 и 02/982-51-44 , както и на имейл [email protected]

Охраната на изборните пространства през миналата нощ протече умерено и в Разградско . В 07:00 часа през днешния ден секционните пространства и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК. До този миг няма данни за прояви, които биха заплашили естественото осъществяване на изборите. За обезпечаване на защитата на изборните секции са ангажирани над 200 чиновници от структурите на ОДМВР-Разград и РДПБЗН-Разград, които дават отговор за реда и спокойствието в района.

В Благоевградско са подхванати всички нужни ограничения за защитата на публичния ред, пожарната сигурност и обезпечаването на умерено протичане на изборния ден.

Охраната на изборните пространства през миналия ден протече обикновено и в Сливенско . Към 07:00 часа през днешния ден секционните пространства и съдържащите се в тях материали и машини са предадени на СИК. До този миг няма данни за прояви, които биха заплашили естественото осъществяване на изборите. Служители на ОДМВР-Сливен и РДПБЗН-Сливен, са директно ангажирани с защитата на изборните места. Оперативни дежурни групи и дежурни елементи на ОДМВР-Сливен дават отговор за реда и спокойствието в района. Екипи на „ Пътна полиция ” правят надзор по пътна сигурност.

На територията на   о бласт  Враца  изборния т  ден стартира обикновено . Всички изборни секции  са  под полицейска защита и тази заран са предадени на секционните изборни комисии.

Изборите за Народно заседание започнаха в спокойна конюнктура в Пернишка област . Предприети са всички ограничения за защитата на публичния ред, пожарната сигурност и обезпечаване спокойното протичане на изборния ден. Охраната на изборните пространства през миналата нощ протече обикновено. Към 07:00 часа през днешния ден секционните пространства и съдържащите се в тях материали са предадени на Секционните изборни комисии. До този миг няма данни за прояви, които биха заплашили естественото осъществяване на изборния развой. За сигурността на защитата на изборните секции са ангажирани чиновници на ОДМВР–Перник, ГДГП и РДПБЗН, които дават отговор за реда и спокойствието в района. Създадени са дежурни групи, които да реагират при осъществено закононарушение, обвързвано с изборите или такова от общ темперамент.

От Министерство на вътрешните работи показаха, че са подхванати всички нужни ограничения за защитата на публичния ред , пожарната сигурност и обезпечаването на умерено протичане на изборния ден.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушавания , които попречват естественото протичане на изборния развой и са съотносими към дейностите на Министерство на вътрешните работи, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл [email protected] .

Създадена е организация и звената на Дирекция „ Български документи за идентичност “ ще работят в днешния ден от 08:30 до 19:00 часа . Те ще издават удостоверения /за изгубени/откраднати/повредени/унищожени персонални карти и документи с изминал срок/ предвид на практикуване на изборните права на жителите.

Припомняме ви, че в изборното помещение не се позволяват въоръжени лица и такива, носещи предмети, рискови за живота и здравето на жителите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане на метода на гласоподаване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възобновяване на реда, когато това е належащо и има надлежно решение на изборната комисия .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР