В специално видео обръщение вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова

...
В специално видео обръщение вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова
Коментари Харесай

Обявиха структурата и ръководството на кризисния щаб за войната в Украйна, шеф е полк. Валери Рачев

В особено видео послание вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова разгласи структурата на спешния щаб към Министерски съвет, който работи за ръководство на рецесията, обвързвана с войната в Украйна.

Това заяви Правителствената осведомителна работа.

Във видео послание, оповестено на фейсбук страницата на Министерския съвет, Константинова уточни, че в щаба ще заседават общо шест работни групи, той ще координира работата на всички институции и ще се управлява от полковник Валери Рачев.

„ Днес на Министерския съвет приехме решение за даване на краткотрайна протекция, в сходство на директивата на Европейски Съюз, която се задейства за първи път в историята на съюза. Временната протекция планува редица удобства и форми на помощ за всички хора, напуснали Украйна по време на военните дейности “, напомни вицепремиерът.

Тя изясни, че от петък на всички гранични пунктове на страната ще се издава специфичен документ на всички идващи в страната украинци, които желаят краткотрайна протекция, даващ им право да обитават законно у нас.

„ Този документ им дава както права, по този начин и отговорности. От една страна, ще получат достъп до пазара на труда, обучение, опазване на здравето и обществена поддръжка, а, от друга, ще имат задължението да съблюдават законите на Република България “, изясни вицепремиерът.

Тя напомни още, че държавното управление утвърди помощ за настаняване и изхранване на бягащите от войната в размер на 40 лева дневно. По нейни данни в България към този момент има към 30 хиляди души, избягали от военния спор.

От през днешния ден стартира работа и народен обединен информативен портал, където е налична цялата информация за всичко, обвързвано с рецесията в Украйна и в помощ на търсещите леговище -



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР