В специалната поредица по NOVA NEWS - „7 със 7”,

...
В специалната поредица по NOVA NEWS - „7 със 7”,
Коментари Харесай

Росен Костурков: Основен приоритет е преструктурирането на КПКОНПИ

В специфичната поредност по NOVA NEWS - „ 7 със 7”, Лора Инджова ни среща със седем представители на седемте политически партии, част от 47-ото Народно заседание. Тази вечер в „ 7 със 7” приказва депутатът от ПГ на „ Продължаваме Промяната” инж. Росен Костурков.

Основен приоритет на новото ръководство ще бъде преструктурирането на КПКОНПИ. Това съобщи Росен Костурков от Политическа партия „ Продължаваме Промяната”. По думите му Сотири Цацаров също ще бъде заменен.

„ Основен приоритет е смяна в закона за КПКОНПИ и преструктурирането й. Фигурата на Цацаров също ще бъде заменена. Лицата в институцията са проблем, явно е, че са компрометирани. В прокуратурата да има позиция, която веднъж назначена, да не може да бъде сменяна, не е добре за демокрацията. Ще забележим дали ГЕРБ и Движение за права и свободи ще са колаборативни за промени. Засега не се усеща такава нагласа”, счита той и добави, че измежду останалите цели ще бъде считана на членовете на КЕВР, които са с изминал мандат, както и приемането на бщджетната рамка за 2022 година.

Във връзка със разискването на зеления документ за влизане в Народно събрание, депутатът изясни, че има импортирано предложение от „ Демократична България”, което следва да бъде прегледано.

„ Приехме решение във връзка със заседаването на карантинирани депутати от у дома. От тематиката, обаче се възползваха ГЕРБ и изместиха дебата в друга посока”, добави Костурков.

По отношение на спомагателните стопански тласъци за имунизация за възрастните хора Росен Костурков изясни, че мярката е в вярната посока.

„ Това са най-уязвимата група. Така ще бъдат предпазени и ще бъде подкрепят бюджетът им”, сподели още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР