В специална анкета по въпроса е оценен набор от данни

...
В специална анкета по въпроса е оценен набор от данни
Коментари Харесай

Германците и употребяваните автомобили през 2021-а

В специфична анкета по въпроса е оценен набор от данни за повече от 10 000 продажби в Германия на коли втора употреба през последните дванадесет месеца. Най-важните резултати от анкетата са – немската стока е обичаната, има ясно желание към съответен модел автомобил и много "сдържан " избор на цвят. Европейският пазар на използвани коли включваше повече от 250 милиона транспортни средства през 2020 година, в това число 48 милиона използвани коли в Германия.

През 2021 година клиентите са избирали по-класически, механически цветове на коли. Първото място споделят използваните коли, боядисани в черно и сиво, като всеки от тях съставлява 24,3% от продажбите. Всеки пети покупател е избрал белия цвят (21,7 процента), главният наследник цвят е на трето място с 9,5 %. От ярките цветове аленият е най-продаван и със 7,8 % заема четвърто място.

Четири немски марки коли попадат в първите пет желани производителя. Списъкът се оглавява от Волфсбург /Volkswagen/, който е с 15,7% от всички продажби. На второ място е Mercedes-Benz (8,7%), третото място си поделят Ford и Audi (по 8%), а петата най-популярна марка коли през 2021 година е BMW (7,6%). Като цяло повече от четирима от 10 клиенти са се спряли на немска марка, когато са избирали използван автомобил.

В класацията на най-продаваните модели топ марка е Volkswagen, която зае първо място със своя Golf VII (3,9 процента). Седмата серия на VW Golf се създава от 2012 година и чества своята десета годишнина тази година. Mercedes-Benz C-Class и 1-серия BMW си поделят второ място с по 2,2 %. Четвърто и пето места също отиват за Волфсбург - за VW Polo и VW Tiguan, всеки с малко под два %.

Що се отнася за въздействието върху покупката на дизайна - през 2021 година множеството клиенти са предпочели да купуват SUV (25,4%), дребните автомобил са на второ място с 24,3%. Почти всеки пети клиент е избрал седан (трето място), следван от фамилното комби на четвърто място със 17 %. Микробусът (ван) е определен от съвсем 10 % от клиентите като използвано транспортно средство (пето място).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР