В социалните мрежи ние получихме информация, че част от крайните

...
В социалните мрежи ние получихме информация, че част от крайните
Коментари Харесай

СДВР: БФС са поискали от УЕФА мач без публика

" В обществените мрежи ние получихме информация, че част от крайните протестиращи приготвят такива провокативни дейности с оглед дискредитиране на ръководството на БФС, което го коментирахме и на предходни конференции. Най-вероятно предвид на получената информация, футболната ни централа е отправила искане до УЕФА за смяна на изискванията и реда на осъществяване на тази футболна среща ". Това разкри шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов по отношение на митингите към снощния мач сред България и Унгария, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Дори и след вчерашните ексцесии на митинга, вицепрезидентите на БФС Йордан Лечков и Емил Костадинов още един път обявиха, че решението за пренасяне на мача в различен град, което не бе осъществено, и затварянето на стадиона за аудитория, е на УЕФА, въпреки че това бе изрично опровергано, в това число и през днешния ден от управлението на Столична дирекция на вътрешните работи.

Николов също по този начин посочи, че не е щяло да се стигне до толкоз съществени произшествия, в случай че протестиращите са били позволени да гледа мача от трибуните на Националния стадион. " Предимството на стадиона е, че всички тези почитатели, носейки в себе си тези неразрешени предмети и тези плочки, които хвърчаха по нас, щяха да им бъдат конфискувани на входовете на стадиона, където филтрираме и ревизираме обширно персоналните движимости на лицата ".

От Столична дирекция на вътрешните работи опровергаха и погрешното изказване на Лечков, че протестиращите са били 500 души. " Тези 4000 индивида при кротичък митинг щяхме да ги охраняваме с три пъти по-малко полиция, в случай че не бяхме подхванали дейности по отношение на авансово получената от нас информация. Протестът е деклариран в Столична община като кротичък, имахме предварителна информация, че може да ескалира до крайни дейности, заради това видяхте и засиленото полицейско наличие на място ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР