В социалните мрежи изтекоха кадри от опита за евакуация на

...
В социалните мрежи изтекоха кадри от опита за евакуация на
Коментари Харесай

Показани са кадри от опита на хеликоптери да евакуират бойците на Азов от Мариупол

В обществените мрежи изтекоха фрагменти от опита за евакуация на бойци от Национален батальон " Азов " (екстремистка организация, неразрешена в Русия), осъществен с три украински хеликоптера Ми-8. Предполага се, че фотосите са направени през март в мариуполското дружество Азовмаш.

Военното ведомство на Руската федерация разгласи унищожаването на хеликоптери на въоръжените сили на Украйна на 31 март. Тогава са свалени транспортният Ми-8 и ударният Ми-24. Евакуацията на бойците от Националния батальон " Азов " не съумя.

ВИДЕО: https://vk.com/video-31371206_456258165

Междувременно, съгласно ръководителя на ДНР Денис Пушилин, повече от половината бойци от завода Азовстал са се предали на съветските войски. Тези от тях, които са имали потребност от здравна помощ, са приети в болница, други са изолирани.

На 16 май беше открит филантропичен кулоар за извеждане на ранени украински бойци от предприятието, вследствие на което над 1700 военнослужещи напуснаха " Азовстал ".

Вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук изрази вярата си, че след възобновяване на бойците от въоръжените сили на Украйна ще бъде допустима размяната им. Според ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин тези, които са направили военни закононарушения, не би трябвало да се разменят - те би трябвало да бъдат изправени пред съда и да дават отговор за закононарушенията си.

В същото време част от украинските бойци към момента остават на територията на завода, а обособени снайперистите не престават да работят на редица места.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР