В социалните мрежи днес активно се коментира визитата на британския

...
В социалните мрежи днес активно се коментира визитата на британския
Коментари Харесай

Реакции в Туитър: Лиз Тръс и Лавров – воден пистолет срещу хиперзвукова ракета

В обществените мрежи през днешния ден интензивно се разяснява визитата на английския външен министър Лиз Тръс в Москва, където тя организира среща с външния министър на Русия Сергей Лавров.

Много от коментаторите видяха опит от нейна страна да копира Маргарет Тачър, която бе на посещаване в съветската столица през 1987 година Други обърнаха внимание на това какъв брой неподготвена се е оказала Тръс за тази сериозна среща, а някои даже означават, че тя е отделила като че ли повече внимание на фотосите си на фона на Червения площад и други съветски забележителности в сравнение с полемиката с съветския й сътрудник.

Припомняме, че главните тематики на полемиката по-рано през днешния ден бяха рецесията в Украйна и настояванията на Москва за гаранции за сигурност. След диалозите Сергей Лавров означи, че е останал отчаян от напредъка на разговора, сравнявайки го с диалога „ сред глух и ням “. От своя страна Лиз Тръс му отговори, че ясно е декларирала позицията на Англия по отношение на обстановката в Украйна. „ Със сигурност не бях няма в нашия диалог, ясно показах позицията на Обединеното кралство по обстановката. Правим всичко допустимо, с цел да предотвратим съветските дейности в Украйна “, бяха думите на Тръс на конференцията, която се предаваше в youtube канала на организация ТАСС.

Ето и част от мненията за срещата в Twitter:

„ Обединеното кралство изпраща интернационалния модел Лиз Тръс в Москва за нова фотосесия. Това е еднакво на воден револвер против хиперзвукова ракета. “

#r4today U.K. send international model Liz Truss to Moscow for another photoshoot. The equivalent of taking a potato gun, to a hypersonic missile fight. #JohnsonOut17 pic.twitter.com/dYN5KZzTgN

Сравнение с Маргарет Тачър:

— H Ward (@wardharry1) February 10, 2022

Лавров: Получава се малко като диалог на глух с ням
Руският външен министър Сергей Лавров изрази отчаяние от напредъка на разговора след диалога си с английския си сътрудник Лиз Тръс. "...
Прочети повече
Според различен консуматор Лиз Тръс е късметлийка, тъй като колкото и „ безполезна, нелепа или некомпетентна “ да е, тя в никакъв случай не може да бъде считана за най-лошия външен министър на Обединеното кралство като към коментара красноречиво е поставена фотография на Борис Джонсън.

Liz Truss is very lucky in that no matter how useless, ludicrous or incompetent she may be, she can never be considered the UK’s worst Foreign Secretary. Fact.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР