В социалната мрежа Фейсбук, от гранда Левски честитиха рождения ден

...
В социалната мрежа Фейсбук, от гранда Левски честитиха рождения ден
Коментари Харесай

Честит рожден ден, магьоснико!

В обществената мрежа Facebook, от гранда Левски честитиха рождения ден на именития си футболист Георги Аспарухов - Гунди, който на днешния ден щеше да навърши 77 години.

Ето какво написаха " сините ":

" В съвсем всички общества цифрата седем е свещено. За левскарите то постоянно е имало по-особено значение, а през днешния ден се намесва още веднъж, с цел да ни подсети за най-святия знак на клуба - великия и безсъртен Георги Аспарухов. Днес незабравимата деветка щеше да навърши 77 години, само че ориста реши друго.

Отереди му място в сърцето на всеки един от нас. Изгради му безконечен ореол и го трансформира във големина, от която продължаваме да се учим. Да попиваме от всяко едно негово деяние, мисъл и завет! Да пазим, съхраняваме и предаваме на поколенията историите за неподправения му сексапил, спортни постижения, гений и човещина. За скромния и невероятен вълшебник на терена, който хората назоваха ПРЕЗИДЕНТА!

И през днешния ден спомняйки си за Аспарухов по-възрастните ще ни опишат за някой негов гол, за някой финт, за някоя отживялост с високото чернооко момче. Те всички са запазили в паметта си най-малко една преживелица, обвързвана с него — и то такава, която не се не помни цялостен живот.

Гунди бе, е и ще бъде футболистът, който въодушевява. Днес още по-ясно осъзнаваме какъв брой скъп, какъв брой необходим бе той. Не единствено за футбола и последователите, а за обществото ни изобщо като образец за човек и персона.

Гунди ни остави доста, а кристално ясно и до ден сегашен отекват думите: " Има една страна България, и в тази страна България има един тим " Левски ". В този тим съм се родил, в този тим ще умра! ".

Всъщност и през днешния ден, в миг, когато футболът е надалеч от стадионите, а обществото е изправено пред тежки провокации, той е кадърен да ни даде мощ, да ни научи...

А за нас, левскарите, просто има един неписан закон - кажеш ли " Левски ", значи казваш " Гунди ", кажеш ли " Гунди ", значи казваш " Левски "...

Честит рожден ден, магьоснико! ".
 Синът на Гунди си спомни за татко си с трогателна фотография, вижте я тук
Синът на Гунди си спомни за татко си с трогателна фотография, вижте я тук

Андрей е на 3 години на фотоса
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР