В Софийския университет се открива четвъртата национална конференция по медийна

...
В Софийския университет се открива четвъртата национална конференция по медийна
Коментари Харесай

`Национална конференция на тема `Медиите и войната“ се провежда в София

В Софийския университет се открива четвъртата национална конференция по медийна сигурност на тематика „ Медиите и войната – журналистически стандарти и отговорности при отразяване на рецесии и военни спорове “.

Форумът се провежда от секция „ Социални теории, тактики и прогнози “ към Института по философия и социология на Българската академия на науките, Балканския институт за стратегически прогнози и ръководство на риска и Фондация „ Комуникации и просвета “.

Сред участниците във форума са професор Борислав Градинаров от Института по философия и социология на Българска академия на науките, професор Николай Михайлов и доцент Симеон Василев от Факултета по публицистика и всеобща връзка на Софийския университет, публицисти, специалисти.

В програмата на националната конференция са включени тематиките „ Глобалната медийна рецесия и нейните сценаристи “, „ Църквата и войната “, „ Медиите за войната или медийната война “, „ Журналистическият престиж като разбиране на професионалната нравственос “. Сред акцентите в разискванията ще бъдат също свободата на словото и свободата на избора, актуалните спорове и провокациите при отразяването им, както и сигурността на публицистите по време на война.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР