В Софийската районна прокуратура са получили документите, с които съпредседателят

...
В Софийската районна прокуратура са получили документите, с които съпредседателят
Коментари Харесай

Отказът на Кирил Петков от депутатския имунитет вече е в прокуратурата

В Софийската районна прокуратура са получили документите, с които съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков се отхвърля от имунитета си. Предстои наблюдаващият прокурор да реши какво решение ще вземе.

На 21 юни Петков самичък се отхвърли от имунитета си.

На 6 юни Софийската районна прокуратура предложи на основния прокурор да изиска от Народното събрание имунитета на Кирил Петков. Предложението бе направено по отношение на досъдебно произвеждане по отношение на декларация за поданство.

Проверката против депутата стартира в спецпрокуратурата през август 2021 година, откакто бяха подадени няколко сигнала за това, че Петков погрешно е заявил, че няма двойно поданство, когато е назначаван за длъжностен стопански министър.

Ръководителят на закритата към този момент спецпрокуратура Валентина Маджарова тогава разяснява, че законовата база е неосъвременена и има потребност от нейното доразвиване. На всички стана ясно, а и след решението на Конституционния съд, че е налице погрешно обявление, само че в тази обстановка и при настоящия закон не може да се обуслови наказателна отговорност, уточни тя.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР