В Софийска градска прокуратура (СГП) са получени документи на 28

...
В Софийска градска прокуратура (СГП) са получени документи на 28
Коментари Харесай

Прокуратурата: Властите в ОАЕ са решили да екстрадират Васил Божков

В Софийска градска прокуратура (СГП) са получени документи на 28 август от Министерство на вътрешните работи на Обединените арабски емирства (ОАЕ) посредством Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ при Министерство на вътрешните работи, които се отнасят за интернационално търсене на български жител с букви В. Б., обвинен по досъдебни производства в СГП, оповестяват от държавното обвиняване.

“В документите е посочено, че способените управляващи на ОАЕ са решили да екстрадират българския жител с пряк полет от Дубай до София. Допълнително е посочено, че полетът е на 25 август 2023 година, като самолетът каца на летището в гр. София в 15:15 часа ”, показват те.

До сегашния миг СГП не е получила правосъден акт на способените управляващи на ОАЕ по отношение на решението за екстрадиция, прецизират от прокуратурата.

Прилагат се следните сканирани документи, които са получени в СГП в следобедни часове на 28 август 2023 година - Писмо от Министерство на вътрешните работи на ОАЕ на британски език от дата 23 август; Превод на български език на писмо от Министерство на вътрешните работи на ОАЕ от дата 23 август; Писмо от ДМОС-МВР от дата 28 август. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР