В София, заместник държавният секретар ще се срещне с българския

...
В София, заместник държавният секретар ще се срещне с българския
Коментари Харесай

Заместник държавният секретар на САЩ идва в България. Дава старт ...

В София, заместител държавният секретар ще се срещне с българския вицепремиер и министър на външните работи Мария Габриел, с цел да доразвие партньорството на двете страни в противодействието на манипулирането на информацията и по-широките старания за укрепване на двустранните връзки на фона на отбелязването на 120 години от установяването на дипломатическите връзки сред Съединени американски щати и България, показва Държавният департамент.

 

Алън също по този начин ще даде старт на финансирана от държавното управление на Съединени американски щати стратегия на стойност близо 900 000 $ за повишение на медийната просветеност, която ще се извършва в съдействие с Института " Пойнтър ".

 

За да показва поддръжка за съдружника от НАТО България и взаимност с Украйна, тя също по този начин ще посети град Варна, където ще разиска въпроси от сферата на сигурността в Черно море с управлението на българските военноморски сили и ще посети подкрепян от Съединени американски щати център, помагащ на разселени украински бежанци.

 

В Трьомсо, Норвегия, Алън ще участва на церемонията по откриването на най-северно разположения американско дипломатическо посланичество и ще се срещне с норвежкия заместник-външен министър Айвинд Вад Петерсон и кмета на Трьомсо, написа в известието.

 

В Прага Алън ще се срещне с чешки публични представители и ще взе участие във Форума за трансатлантически политики. Разговорите ще бъдат фокусирани върху мощното партньорство на Съединени американски щати с Чехия в поддръжка на Украйна, рецесията сред Израел и " Хамас ", както и противодействието на зловредното непознато въздействие, се споделя в известието на Държавния департамент.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР