В София все още няма условия за обявяване на грипна

...
В София все още няма условия за обявяване на грипна
Коментари Харесай

Проф. Христова: София още не е за грипна епидемия

В София към момента няма условия за оповестяване на грипна зараза, стана ясно от изявление на проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, пред Българска национална телевизия. За София-град статистиката регистрира много под междинното за страната равнище на заболеваемост, разяснява тя. " Когато се разискват ограничения за въвеждане на такова изключително състояние, се гледат хоспитализациите и отсъствията на децата от учебно заведение. Комплексна е оценката, а освен по заболеваемост, която за София-град е една от най-ниските за страната ", изясни проф. Христова. Друга информация имат в Столичната община. Снощи кметът Васил Терзиев сподели, че, доколкото знае, местата в лечебните заведения са запълнени и " има предпоставки, в случай че пристигна наставление от РЗИ, да бъде оповестена грипна почивка от началото на тази седмица ".

Учениците от област Пловдив тази седмица ще учат онлайн поради грипната зараза. В региона има 192 учебни заведения. Тази седмица се завършва първият период, а междусрочната почивка за цялата страна е от 3 до 5 февруари в това число.

Общо осем области са тази седмица в грипна зараза - Варна, Бургас, Смолян, Габрово, Пловдив, Плевен, Пазарджик и София област. Освен в Пловдив, единствено в още две учебни заведения в област Габрово ще се учи онлайн, а в другите области занятията са присъствени.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР