В София вече работи системата за ранно предизвестяване на възможни

...
В София вече работи системата за ранно предизвестяване на възможни
Коментари Харесай

Мерки за действие при ранното предизвестяване на замърсяването на въздуха

В София към този момент работи системата за ранно предизвестяване на вероятни замърсявания на въздуха с фини прахови частици. Тя е създадена от екип на Българска академия на науките и беше беше показана през днешния ден от зам.-кмета по околна среда Йоана Христова. По време на тримесечен тестов интервал на системата, работната група от специалисти, изготви ограничения за деяние при превишени планувани равнища на фините прахови частици. Тяхната цел е минимизиране на трафика, въвеждане на стикери за колите и създаване на още едно хранилище за земни маси в София и ограничение на товарните и строителните машини в централната градска част и въвеждане на такси за тяхното потребление.

София
Йоана Христова заместник-кмет " Зелена система, екология и земеползване ", Столична община: " По отношение на товарната техника установихме, че строителните техника и товарните коли, който навлизат в Зона " Център " в действителност способстват най-вече да издаването на фини прахови частици. "
Ще предложим да се вдигне таксата за тези, които са с тегло дo 4 тона - на 120 лв. на месец, а които са над 30 тона - на 150 лв. на месец.

Докладът с набелязаните ограничения следва да бъде разискван в отрасловите комисии, а след неговото гласоподаване от Столичния общински съвет ще стартира неговото използване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР