В София ще се проведе конференция на тема Здравословно бъдеще

...
В София ще се проведе конференция на тема Здравословно бъдеще
Коментари Харесай

В София обсъждат здравословното хранене при децата


В София ще се организира конференция на тематика „ Здравословно бъдеще за Европа: здравословно хранене при децата “

Събитието ще се организира в Националния замък на културата, ще се състои и конференция с присъединяване на заместник-министъра на опазването на здравето Жени Начева, заместник-министъра на земеделието, храните и горите Цветан Димитров и шефа на “Обществено здраве, странознание и ръководство на рецесии “, Главна дирекция „ Здравеопазване “ към Европейската комисия Джон Райън.

Здравото и образовано младо потомство е съществена причина за стабилно развиване и разцвет на всяка нация и на целия Европейски Съюз. Конференцията е обвързана с хоризонталния приоритет на Българското председателство за младежите като инвестиция в бъдещето на Европа.

Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на министрите на опазване на здравето. Експерти от държавите-членки на Европейски Съюз от сферата на опазването на здравето и земеделието дружно ще дискутират опциите на дейни политики за справяне с растежа на хроничните заболявания, с акцент върху предварителната защита. Във фокуса на полемиките ще бъдат здравословно хранене и храни при децата. Връзката сред хранене и здраве, отражението на храните върху детското развиване, здравословните хранителни привички като основна здравна детерминанта, практики в регулация на маркетинга на храни, предопределени за деца са единствено част от тематиките, по които ще дебатират специалисти на европейско и международно равнище. Ролята на обичайните хранителни диети, както и вероятностите пред една „ по-здравословна “ бъдеща Обща селскостопанска политика, дружелюбна и към потребностите от налични здравословни храни, също ще бъдат наранени. Конференцията ще даде опция за продан на положителни практики и сполучливи политики на национално, европейско и международно равнище, и ще бъде ориентир за полемиките, идни в Съвета на министрите.

Събитието показва потребността от взаимни старания на секторите опазване на здравето и земеделие, обединени от общата идея за промоция на здравословно хранене измежду децата и консумация на потвърдено здравословни обичайни хранителни артикули. Събитието ще бъде намерено взаимно от Министерство на здравеопазването, Министерство на земеделието, Националният омбудсман и Европейската комисия. Сред лекторите са представители на Световната здравна организация, на Генералните дирекции по здраве и сигурност на храните и по Земеделие на Европейската комисия, учени и специалисти в региона на храненето и храните на национално, европейско и интернационално равнище. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР