В София се събират европейските министри на енергетиката. Неформалното заседание

...
В София се събират европейските министри на енергетиката. Неформалното заседание
Коментари Харесай

Чистата енергия и устойчивото управление в сектора обсъждат европейските министри на енергетиката в София

В София се събират европейските министри на енергетиката. Неформалното съвещание ще бъде управлявано от министър Теменужка Петкова, а диалозите са под мотото „ Устойчив Енергиен съюз с насочена към бъдещето политика по въпросите на изменението на климата “. 
Участниците ще обсъдят постигнатия прогрес и ще дадат насоки за продължение на договарянията по досиететата от пакета " Чиста сила за всички европейци ", свързани с енергийната успеваемост, силата от възобновимите енергийни източници и ръководството на Енергийния съюз, както и по регламента за Агенцията за съдействие сред енергийните регулатори на държавите-членки. 
Освен по пакета " Чиста сила ", българското председателство работи за постоянен Енергиен съюз и увеличение капацитета на районното съдействие посредством построяването на изчезналата инфраструктура в района. 
След срещата на енергийните министри от Евросъюза ще се организира конференцията на високо равнище " Чиста сила за всички европейци. Пътят напред ". Във фокуса й ще бъдат инструментите за преход към нисковъглеродна стопанска система и районното съдействие в Западните Балкани в региона на енергетиката.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР