В София се провежда тържествена заря-проверка по случай 145-ата годишнина

...
В София се провежда тържествена заря-проверка по случай 145-ата годишнина
Коментари Харесай

С тържествена заря-проверка в София се проведе кулминацията на честванията за 3 март

В София се организира тържествена заря-проверка по случай 145-ата годишнина от Освобождението на България. Кулминацията на тържествата е на площад " Народно заседание ".

На церемонията присъствха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър председател Гълъб Донев, министърът на защитата Димитър Стоянов и други публични лица.



" Войната с предишното е път към саморазрушаването. Историята не е слугиня на политиката - тя е еднаквост, опит и ентусиазъм ", сподели президентът Румен Радев в речта си и съобщи, че е неприемливо над страната ни да се веят други флагове, с изключение на родното:

" Преди 145 години на днешната дата възкръсва България. Армията на съветския император Александър Втори съкрушава Османската империя. Днес, за втора година посрещаме празник, когато в Украйна бушува война. В нея се избиват мъжете, чиито предци дружно освобождаваха родината и това е наша болежка. Пожарът на войната хвърли искри, които могат да подпалят и нашата рогозка и от нас зависи да не го допуснем. Да не допуснем бесовете да обладаят нашите души, нашата тирада и нашите дейности. Недопустимо е над България да се веят други флагове, с изключение на родния трикольор.

Войната с предишното е път към саморазрушаването. Историята не е слугиня на политиката - тя е еднаквост, опит и ентусиазъм. Някога възрожденци, будители, опълченци, строители на модерна България възкресиха родината. Те шиеха история. Наш дълг е през днешния ден да я опазим от безродници и осквернители.

Народ, който допусне да подменят историята му, е жертван да изгуби и свободата си. Нашето предопределение не е да я пренаписваме, нашата задача е да я съхраним, с цел да пребъде България ", сподели още той.





Снимки: Българска национална телевизия

По-рано през днешния ден пред Президентството се организира гала по тържествена промяна на караула, а националният трикольор бе повдигнат пред Паметника на незнайния войник.

Церемонията можете да гледате тук

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР