Мост във Вашингтон през цялата нощ грееше с цветовете на

...
Мост във Вашингтон през цялата нощ грееше с цветовете на
Коментари Харесай

Мост във Вашингтон грейна в цветовете на българския флаг по случай 3-ти март

Мост във Вашингтон през цялата нощ грееше с цветовете на българския байрак. По този метод българската общественост в американската столица означи Националния празник през вчерашния ден.

За пръв път тази година Мемориалният мост " Фредерик Дъглас " във Вашингтон e осветлен в цветовете на българския байрак по случай Националния празник на страната ни.

Трите успоредни арки на моста са осветени в бяло, зелено и алено, а светлините ще се отразяват в река Анакостия през цялата нощ.

Завършен през 2021 година и носещ името в памет на американския модернизатор, публицист и общественик Фредерик Дъглас, мостът е един от забележителните модерни архитектурни планове на американската столица.

Събитието, проведено от българското посолство в Съединени американски щати, също отбелязва и 120-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред България и Съединени американски щати.

Въпреки неподходящото време, доста български жители, както и жителите на града съумяха да се насладят на впечатляващата панорама.

Автор: Радослав Минчев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР