В София пред Паметника на революционерите от Македония, Одринско и

...
В София пред Паметника на революционерите от Македония, Одринско и
Коментари Харесай

Каракачанов на 125-годишнината на ВМРО: Нямаме време за губене!

В София пред Паметника на революционерите от Македония, Одринско и Тракия, отдали живота си за целокупна България, се организира честване на 125 години от основаването на родолюбивата организация Вътрешна македонска революционна организация.

В словото си вицепремиерът, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов означи, че Организацията от основаването си до в този момент се бори за отстояването на историческата истина за българщината в Македония. Нито един българин, където и да се намира по света, не трябва да бъде мачкан и да бъде каран принудително да се усеща различен с изключение на българин, съобщи Каракачанов.

В тази връзка той направи аналог по какъв начин в днешно време се пробват да ни постановат непознати, небългарски полезности, против което Вътрешна македонска революционна организация твърдо се опълчва. Нямаме потребност от нови полезности, каквито се пробват да ни постановат, продължи Красимир Каракачанов и изясни какви са нашите: почитание към език, народ, семейство, Родината. Всичко останало, по думите му, е на последващо място.

В годините обратно, а и в този момент, се приказва дали сме насочени на изток или на запад. Още Тодор Александров го е споделил в 1920 година „ Вътрешна македонска революционна организация не обръща своите погледи нито на изток, нито на запад, ни другаде, тя разчита най-вече на своите сили, не става оръжие никому и не ще разреши никой да си служи с нейното име и авторитет за персонални или други цели. Досега тя е посочила и ще потвърди това и в бъдеще, че в своите каузи изхожда от ползите на борческа Македония и българското племе “, цитира Каракачанов.

Той съобщи, че през днешния ден при присъединяване на Вътрешна македонска революционна организация към този момент година и половина в ръководството, нещата стартират да се случват, само че за жалост не с темповете, които ни се желае. Вътрешно съдружни разправии само губят скъпо време. Нямаме време за губене! Вътрешна македонска революционна организация продължава да следва пътя, който е следвала в последните 125 година Вървим самоуверено напред, съобщи водачът на родолюбивата организация.

Във Вътрешна македонска революционна организация не се влиза поради пост и полза, а в случай че имаш предпочитание да служиш на българската национална идея. Да живее България, приключи словото си пред паметника Красимир Каракачанов.

Организационният секретар на Вътрешна македонска революционна организация и депутат от Обединени патриоти Юлиан Ангелов приказва пред събралото се голям брой за приемствеността на идеята и идеалите на Вътрешна македонска революционна организация.  Той напомни член 3 от устава на остарялата организация, с цел да няма спекулации за това какви хора са живели в Македония и Тракия – българи.

Ангелов изрази огромно удовлетворение, че пред паметника да почетат годишнината на Вътрешна македонска революционна организация са се събрали българи освен днешните граници на България, само че и българи от Западните околности, Македония, Украйна, Молдова.

Александър Гребенаров, ръководител на Македонския теоретичен институт, съобщи, че едно време никой не е и предполагал, че от тези шестима съзаклятника ще се потресе цялата Османска империя, визирайки създателите на Вътрешна македонска революционна организация. Историкът напомни, че на първия правилник и устав на Организацията написа „ Български македоно-одрински революционни комитети “, което и еднопосочно дефинира какви хора са организирали и взели участие в Илинденското въстание и какви хора са живели по тези земи – точно българи.

Народният артист Илия Луков извърши песни, отдадени на героите, отдали живота си в битката за единна и целокупна България

На Паметника на българските революционери от Македония, Беломорска и Одринска Тракия бяха поднесени цветя и венци.

На тържеството отбелязване на 125 години от основаването на Вътрешна македонска революционна организация участваха водачът на Вътрешна македонска революционна организация, министър на защитата и вицепремиер Красимир Каракачанов, министърът на екологията Нено Димов, организационният секретар на Вътрешна македонска революционна организация и народен представител в 44-ото Народно събрание Юлиан Ангелов, народите представители Красимир Богданов, Атанас Стоянов, Александър Сиди, Борис Вангелов, Искрен Веселинов, доцент Милен Михов, Емил Димитров, Александър Сабанов, както и заместник-министрите доктор Султанка Петрова, проф. Николай Проданов и Стефан Балабанов, общински съветници, кметове, членове и симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация, българи от Македония и Западните околности, представители на Сдружението на родовете от Македония, СПС „ Защита “, НСКЗВ „ За честа на пагона “, Македонския теоретичен институт, Национално придвижване „ БГ Патриот “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР