В София отвори врати първото българско училище за обучение на

...
В София отвори врати първото българско училище за обучение на
Коментари Харесай

В София отвори врати първото цирково училище


В София отвори порти първото българско учебно заведение за образование на циркови актьори. Създател е Луиза Душкова Контрерас.

„ Идеята се роди от едно оскъдно българче пред италианските врати на цирковото учебно заведение, което не можеше да си разреши скъпото обучение там. Примолих се на шефа, имаше персонални диалози. Така се зароди от едно възприятие за несправедливост и си споделих, че не желая нито едно българско дете да се усеща по този начин, че би трябвало да излезе отвън страната си, с цел да се научи на цирково изкуство “, уточни Контрерас, представена от БГНЕС.

Директорът на цирковия център изясни още, че там хората могат да се научат на жонглиране, акробатика, въздушна гимнастика, стречинг, спортно цирково изкуство, клоунада.

Снимка: БГНЕС
Един от преподавателите там е Десислава Рогоулина, републикански първенец по художествена гимнастика, живяла дълги години в Германия. Там наши девойки я научават на въздушна акробатика. Въпреки всичко тя взема решение да се завърне в България и е уверена, че тук могат да се случат нещата, стига да си твърдоглав и да знаеш какво искаш да постигнеш. В учебното заведение тя преподава наученото зад граница.

„ Най-важното е дисциплината, силата и издръжливостта. Първоначално всеки се опасява да се качи нависоко, само че когато има силата и издръжливостта да се качи и да може да направи избрани детайли, е доста по-лесно “, споделя тя.

Снимка: БГНЕС
В цирковото учебно заведение се провеждат още работилници по шиене на костюми, кино вечери и изложения.

„ В представлението вземат участие актьори от целия свят - Илля Рогоулин, Ян Лии - топ акробат на Китай и 10 години играл на сцената на Цирк дю Солей, Матю Швайсгуд от Франция. То ще се организира пред НДК в 11 ч. “, сподели Контрерас и добави, че от 15 септември стартират интензивностите и провеждането на разнообразни мастър класове в центъра.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР