6 хака за изглаждане на намачкани дрехи без ютия. Набръчканите

...
6 хака за изглаждане на намачкани дрехи без ютия. Набръчканите
Коментари Харесай

6 хака за изглаждане на намачкани дрехи без ютия

6 хака за изглаждане на намачкани облекла без ютия. Набръчканите облекла, въпреки и да не са сериозен проблем, не са доста приятна обстановка. Понякога това се случва заради несвоевременно счупено желязо, само че в този момент се случва доста по-често заради постоянни спирания на зареждането.

Уредите за пара за облекла са чудесна опция на ютията. Те може да са по-малко ефикасни при тежки, огромни предмети, само че като цяло са положителни за унищожаване на дребни гънки.

Освен това не е нужно да мъкнете дъска за гладене, а уредите за пара е по-малко евентуално да повредят облеклата ви или да изгорят пръстите ви.

6 хака за изглаждане на намачкани облекла без ютия 13.06.24 05:30 Вместо лед: Как да поддържаме храната студена благодарение на кухненска гъба 13.06.24 05:00 Този плод е първенец по изгоди за здравето 13.06.24 04:00 Полезно ли е да миете лицето си със студена вода: какви са рисковете 13.06.24 03:00 Билкови чудеса: лечебните растения, които оказват помощ при нарушено кръвосъсирване и анемия 13.06.24 02:00

6 хака за изглаждане на намачкани облекла без ютия

Използвайте сешоар

За този способ за изглаждане на облеклата поставете намачканата дреха на окачалка и по-късно намокрете намачканите места с малко вода.

Най-добре е да употребявате бутилирана вода, защото чешмяната вода може да съдържа минерали, които евентуално могат да причинят петна.

Включете сешоара и фокусирайте топлината върху най-намачканите елементи от облеклата. Можете също да изгладите ръчно, в случай че е належащо. Дръжте сешоара на най-малко няколко сантиметра от тъканта, с цел да избегнете изгарянето на тъканта.

Закачете до душа или задръжте над чайника

Поставете облеклата на закачалката и я закачете на задната стена на душа. След това пуснете водата (колкото по-гореща, толкоз по-добре), само че внимавайте да не изпръскате водата или сапуна да не попадне върху облеклата ви.

Ако водните петна по тъканта ви тормозят, закачете закачалката на кука за кърпи отвън душа. В този случай включете душа на цялостна мощ и оставете стаята да запари.

След това оставете водата за към 10 минути и когато се върнете, облеклата ще бъдат подготвени за носене. Не забравяйте да пандизите вратите и прозорците.

По същия метод, чайникът може да помогне за „ запарване “ на облеклата и унищожаване на гънки – в случай че задържите нещата над парата за известно време.

Използвайте тигана като ютия

Горещата тенджера или чайник, несъмнено, не е толкоз ефикасна, колкото ютията, само че е сходна, изключително когато става въпрос за памучни, вълнени и ленени тъкани.

Въпреки това, не поставяйте парещ чайник върху облекла с пластмасови или винилови украшения, защото това може да ги разтопи. И, несъмнено, бъдете деликатни, когато боравите с горещи ястия.

За този инструмент направете следното:

сварете приблизително огромна тенджера с вода;

незабавно щом водата стартира да пара мощно, излейте я;

покрийте продукта с забрадка преди гладене, тъй че дъното на тигана да не скапва облеклата ви;

бързо „ изгладете “ облеклата с дъното на тигана върху маса или друга твърда повърхнина.

Поставете под матрака

Малко спомагателен напън от матрака може да бъде тъкмо това, от което се нуждаете, с цел да запазите облеклата си „ без гънки “. Изравнете дрехата върху равна повърхнина и по-късно я навийте като руло. Поставете го под матрака и изчакайте 15-20 минути, преди да го извадите.

В взаимозависимост от продукта, може да отнеме до 30 минути сплескване, само че в случай че поставите облеклата под матрака през нощта, ще бъде още по-ефективно.

Направете спрей, с цел да премахнете гънката

Ако нямате на разположение специфичен спрей за изглаждане на облеклата, има няколко метода да си приготвите продукта сами. Ако имате еликсир за облекла, можете да опитате следния способ:

смесете 1 чаша вода (за предпочитане дестилирана, преварена или най-малко от бутилка) и 1 чаена лъжичка течен еликсир за тъкани;

прибавете 1 чаена лъжичка алкохол, с цел да помогнете на течността да се изпари по-бързо;

разклатете разтвора в празна бутилка със спрей, след което го нанесете върху смачкани облекла.

Ако нямате на разположение еликсир за тъкани, предлагаме да опитате следното:

смесете 1 част бял оцет с 3 елементи вода в спрей бутилка;

нанесете продукта върху облеклата и по-късно го оставете да изсъхне.

Отокът би трябвало да изчезне. За спомагателен мирис можете да опитате да добавите капка етерично масло (цитрусово е идеално), с цел да неутрализирате миризмата на оцет. Въпреки това, не добавяйте прекалено много, защото маслото може да остави петна.

Източник: Real Simple /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР