В София на 4 май са се върнали 90 177

...
В София на 4 май са се върнали 90 177
Коментари Харесай

Голямото прибиране: Близо 90 000 превозни средства са се върнали вчера в София

В София на 4 май са се върнали 90 177 транспортни средства, оповестиха от АПИ. Най-много коли в посока столицата са пътували по авто автомагистрала " Тракия " - 28 407, показаха от АПИ. По авто автомагистрала " Хемус " в посока София са пътували 21 079 транспортни средства, по авто автомагистрала " Струма " - 13 528, по пътя София - Калотина - 16 377, по път II-16 през Искърско дефиле - 7001, по път I-1 през Владая - 3 785, допълниха от АПИ.

За облекчение на трафика по авто автомагистрала " Тракия " до 9 май /неделя/ в региона на ж.п. надлеза при 159-ти км има две ленти за София и една за Бургас. Поради ремонтно-възстановителни работи на оборудването придвижването се прави в двете посоки в платното за Бургас.

Заради ремонт е лимитирано придвижването в сектора сред пътните възли " Чирпан - Изток " и " Стара Загора " на авто автомагистрала " Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът минава по обходен маршрут.

Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел " Чирпан - Изток " на авто автомагистрала " Тракия " по път II-66. Оттам по второкласния път ще не престават до пътен възел " Стара Загора - Кольо Ганчев ", който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това придвижването е по път I-5 до пътен възел " Стара Загора ", където водачите ще не престават по авто автомагистрала " Тракия ".

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел " Стара Загора " по път I-5 до пътен възел " Стара Загора - Кольо Ганчев ". От там по път II-66 ще не престават до пътен възел " Чирпан - Изток ", с цел да се качат още веднъж на авто автомагистрала " Тракия ".

Алтернативен маршрут на сектора в ремонт на " Тракия " е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Алтернативен маршрут на авто автомагистрала " Хемус " в посока Монтана и Видин са проходът " Петрохан " и пътят през Искърското дефиле. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е авто автомагистрала " Струма ".

Шофьорите да възнамеряват деликатно времето си за пътешестване, да употребяват и различни направления, да съблюдават разпоредбите за придвижване, да карат деликатно и със съобразена скорост, да не се подхващат рискови изпреварвания и да не употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване при претрупан трафик, посъветваха от АПИ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР