В София има силен дефицит на контрол, той се е

...
В София има силен дефицит на контрол, той се е
Коментари Харесай

Карлос Контрера, ВМРО: В София има дефицит на контрол и мърляво свършена работа

" В София има мощен недостиг на надзор, той се е разпрострял във всички сфери и е гаранция за провали, кавги и безконечни образци за мърляво свършена или несвършена работа. Съветниците станахме по едно и също време инженери, архитекти, следователи, специалисти по финанси, право, екология. Това съобщи в свое изявление Карлос Контрера – ръководител на " Патриоти за София ", от името на група по време на сесията на Столичния общински съвет.

" Това е явно след случилото се със жълтите павета, сечта в Борисовата градина, разрушените улици и тротоари от Околовръстното до Северната скоростна дъга и назад ", добавя Контрера.

От Вътрешна македонска революционна организация сложиха и въпроса за несъблюдение на решения на Столичния общински съвет. Според патриотите съзнателно администрацията на Столична община не извършва решения на СОС. Зададени са въпросите какво се случва с финансовата инспекция на Общинското дружество " София-план " от 2021 година, какво се случва с концесията на велосипедите и други.

Столична община основава чувството за безредица, безредица и цялостен отвод от взимане на решения. А това не е положително за града, не е положително за жителите, излиза наяве от думите на Контрера.

" Дефицитът на надзор е осезателен и надалеч надвишава кривите плочки по ремонтираните тротоари или некачествените кръпки по улиците. Липсващият надзор се е разпрострял във всички сфери и е гаранция за провали, кавги и безконечни образци за мърляво свършена или несвършена работа. Всеки опит обаче да се вкара надзор среща една къде дейна, къде пасивна опозиция освен от администрацията, само че и от някои хора в тази зала. Ето Ви образеца с гробищните паркове – не поискахте да създадем краткотрайна комисия за инспекция, бламирахте отчета (тук се обръщам главно към сътрудниците от ГЕРБ), а най-после до каква степен стигнахте – още веднъж проблеми, кавги, едни отвратителни гротескни картини в тези гробищни паркове, недоволни жители и големи подозрения за несръчност, злоупотреби и обири отново там. Паралелно с това стана ясно, че планът за оползотворяване на РДФ горивото отпада от ОПОС. Дали и по какъв начин ще продължи той и какво ще се случва с боклука на София отговор няма. Разбира се, научаваме от медиите тези неща ", сподели още Контрера.

" Има и образци в противоположна посока – за противозаконни дейности, изпълнявани в нарушаване на закона и срещу правата на жителите. Колко пъти българският съд би трябвало да Ви каже, че не може своеволно, тъй като Ви е хрумнало и не Ви харесва, да забранявате Луковмарш? Колко пъти смятате умишлено да нарушавате закона, да посягате на правото на жители за спокойно събиране, с цел да угодите на нечии външни ползи? ", попита общинският консултант.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР