В София днес започва третото издание на форума Voice it:

...
В София днес започва третото издание на форума Voice it:
Коментари Харесай

Започва третото издание на форума Voice it: Младежко мнение от значение


В София през днешния ден стартира третото издание на форума " Voice it: Младежко мнение от голяма важност ", проведен от Националната мрежа на децата в партньорство с УНИЦЕФ.

Рядко се допитваме до децата за това по какъв начин те претърпяват всекидневието си, за това по какъв начин изпитват държавните политики, които са ориентирани към тях. Това сподели в изявление за предаването " Хоризонт до обед " Станислав Додов , представител на младежка мрежа " Мегафон “:

Днес ние по-скоро се опитваме да отправим обръщение за значимостта на това да се допитваме до децата. В момента липсват целенасочени и всеобхватни засягащи всички деца ограничения, които да ги срещат с правата им. Сред огромните ни цели е да изградим както в децата, по този начин и във възрастните отношение към нуждата да си приказваме повече и да се почитаме едни други като човешки същества, които имат какво да кажат. Това се учи, не е даденост. Често следим по какъв начин децата доста ясно си споделят какво им се случва, какво биха желали, какво ги тревожи. Не постоянно обаче възрастните имат чувствителността да схванат това, тъй че това е съвместен развой на учене, който се надяваме, че ще реализираме. Форумът е извънредно ориентиран към юноши, само че всяко дете е добре пристигнало, изключително с подкрепящи възрастни. Голяма част от участниците чакаме да са на прага на зрелостта.

Цялото изявление със Станислав Додов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР