В Смолян той участва церемонията по изпращането на 35-ия военен

...
В Смолян той участва церемонията по изпращането на 35-ия военен
Коментари Харесай

Историческо За България! Най-Накрая Се Случи! Министърът На Отбраната Красимир Каракачанов Обяви, Че Връщането На Казармата Ще

В Смолян той взе участие церемонията по изпращането на 35-ия боен контингент за присъединяване в задачата на НАТО " Решителна поддръжка " в Афганистан.

Красимир Каракачанов съобщи пред медиите, че продължава да упорства за връщането на казармата, а въвеждането на доброволна военна работа би било първата стъпка в тази посока. Няма страна, която стопански да е просперирала и да няма войска, добави министърът на защитата.

500 години хранихме непозната войска, стига толкоз, счита вицепремиерът. Рисковете в света стават от ден на ден и доближават към границите на България, уточни министър Каракачанов.
Според него младежите в България би трябвало да имат военна подготовка.

Предложението за първата стъпка към връщането на казармата планува да могат непринудено да служат тези младежи, които желаят да получат сходни познания и умения. Те ще бъдат не кадрови военнослужещи, а доброволни.

Прогнозният период е 6-9 месеца според от специалността. Преминалите доброволната работа ще влизат по-късно в запаса. Това би довело и до решение на казуса с недокомплекта, тъй като една част от тях може да харесат и да останат на работа, добави Красимир Каракачанов, представен от Българска телеграфна агенция.

По негови данни незаетите места в системата на защитата в народен мащаб са 5500. За проблемите с недокомплекта са отделени 30 млн. лева от отпуснатите 105 млн. лева, съгласно военния министър.

За да има страна, да се охранява животът и здравето на хората, териториалната целокупност на България, би трябвало да има войска, безапелационен е вицепремирът Каракачанов. Той предлага да се вкара швейцарската система във връзка с наборната работа, където армията разчита на огромен брой наборници.

Министърът уточни като образци Швеция, Финландия и Норвeгия, които връщат наборната военна работа.
Заплахите към тях са доста по-малки в сравнение с са заканите към нас, страните от Южна Европа или Балканския район, добави Каракачанов.

В отговор на въпрос за нарастването на заплащането за полицията, военният министър разяснява: Смятам за вярно целият бранш " Сигурност " - войска, полиция, служби за сигурност, да бъдат в комплект.

Според Каракачанов не би било вярно да се отпускат пари " единствено там, където някой подвига звук или прави митинг ".
Армията по закон няма право на стачки и митинги, само че това не значи, че има по-малко потребност от полицията, добави вицепремиерът. Той съобщи, че и през идната година ще има нарастване на заплатите на военнослужещите.

С боен обред на пл. " Свобода " в Смолян бе изпратен 35-ият боен контингент, заминаващ на задача в Афганистан. Контингентът е в състав от 158 военнослужещи. Той включва народен детайл, рота за защита, екип от съветници и щабни офицери в щаба на задачата на НАТО.

Национален пълководец на контингента е полковник Георги Маргитин, пълководец на ротата за защита е майор Стефан Димов, а помощник-национален пълководец - полковник Камен Иванов. Непосредствената подготовка, изпити и сертификация са извършени в 101-ви алпийски полк в Смолян, откъдето е и главната част от 35-ия контингент на Въоръжените сили.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР