В Смоленската АЕЦ завърши мисията за поддръжка на Световната организация

...
В Смоленската АЕЦ завърши мисията за поддръжка на Световната организация
Коментари Харесай

Български експерти от WANO оцениха високия професионализъм в Смоленската АЕЦ в Русия


В Смоленската АЕЦ приключи задачата за поддръжка на Световната организация на операторите на АЕЦ (WANO). В рамките на една седмица водещи експерти в региона на атомната енергетика от четири страни - България, Франция, Украйна и Русия обмениха опит, обвързван с наблюдаване на активността на личния състав и целевите инструктажи в Смоленската АЕЦ.

Експертите посетиха блочния щит на ръководство, електрическия завод, следиха промяната на личния състав, който прави обход на оборудването, изучиха настоящите документи за методиката на осъществяване на мониторинг и целеви инструктажи. След това изготвиха прелиминарен доклад, включващ позитивните практики и оферти за усъвършенстване на процесите.

„ По време на визитата означих високата дисциплинираност на личния състав и спазването на сигурността. Приятно усещане прави експлоатационното положение на оборудването и пространствата. В „ АЕЦ „ Козлодуй “ ще се прегледат процедурите на Смоленската АЕЦ като добра процедура “, съобщи представителят на АЕЦ „ Козлодуй “ Галина Костадинова.

„ Впечатлен съм от високото равнище на професионализъм на експертите от АЕЦ “, означи след края на задачата ПР експертът от френската АЕЦ „ Шинон “ Филип Фокет-Алехин. „ Сравнявайки резултатите от партньорската инспекция от 2017 година и това, което виждам през днешния ден в Смоленската АЕЦ, еднопосочно виждаме огромен напредък в областите, в които организирахме задачата за поддръжка. Разчитам нашите оферти да добавят това, което е направено тук със лични сили “.

На собствен ред, първият заместител основен инженер на Смоленската АЕЦ Вадим Скирда благодари на специалистите за предоставения интернационален опит. „ Свежият справедлив взор в профил постоянно е потребен, тъй като дава опция за по-нататъшно развиване, акцентира той. „ Благодаря, че споделихте своите познания и се надявам, че разработките на нашата централа ще Ви оказват помощ в бъдещата Ви работа по повишение на експлоатационната сигурност и надеждност на енергоблоковете “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР