В сляпо преследване на свободата и правата си, повечето българи

...
В сляпо преследване на свободата и правата си, повечето българи
Коментари Харесай

Всепозволеността, която ни затрива

В сляпо гонене на свободата и правата си, множеството българи го удариха на безхаберие и възприятие, че всичко им е разрешено, че имат единствено права, само че не и отговорности. Не малко са и тези, които нямат нито боязън от Бога, нито позор от хората и с брутална пренебрежителност, присъща за всепозволеннността тъпчат всичко и всеки в обществото.

На тези тъжни метафизичен размишления навеждат няколко образци от изтеклия уикенд. Но в случай че човек се разрови, сигурно ще открие доста повече доказателства, илюстриращи възприятието на всепозволеност. Което прочее ни отдалечава от ден на ден от демократичните "бели " страни, към които твърдим, че се стремим. В тях жителите съблюдават реда, подчиняват се на нормите и не се държат като парвенюта. Последните тук имат заслуга за бутафорията, наречена фасадна народна власт.

Още неизсъхнало мастилото под заповедтта на екоминистъра за възбрана на придвижването на джипове в Рила и хоп, локалните тарикати измислиха по какъв начин да я заобиколят.

Туристи и този уикенд откриха, че тежките машини разрушават горските красиви местности от Паничище за хижа "Рилски езера ". Хитреците лъжат, че били излезли за гъби и впрочем врели некипели, с цел да оправдаят незаконните си дейности. Миналата седмица и преди този момент учени от Българска академия на науките и деятели от цивилен екосдружения предизвестиха, че е рисково за природата, в частност за Седемте рилски езера, всеобщото човешко наличие във високата част на Национален парк "Рила ".
Наскоро екоминистърът сподели и подписана от него Заповед за основаване на Защитена зона "Рила буфер ", в действие от 17 март 2020 година, и изясни, че пътя от началната станция на лифта до 17-ти дирек, където е границата на парка под хижа "Рилски езера " към този момент влиза в тази територия. Така в този регион са позволени коли единствено при бедствия, изключителни обстановки и за осъществяване на селскостопански, горскостопански, ловно-стопански, противопожарни, спешни, избавителни и контролни действия или по авансово съгласувани със съответната Регионална инспекция за опазване на околната среда направления. Обаче за локалните бабаити какво ли значат някакви си заповеди, правила и ред, щом има опция да ударят келепира от любопитните туристи!

Буквалното съсипване на природата ни е част от повсеместното нарушение на всевъзможни правила в обществото ни.

Тези дни проговори и един от участниците в непоносим пътен случай край Добрич, станал преди десетина дни. Тогава татуиран пехливанин стреля по различен водач на пътя задето го бил "засякъл ". Как ще завърши тази присъща за придвижването по пътищата у нас драма, занапред ще излиза наяве. Засега е явно, че на пътя у нас всеки е евентуален палач и евентуална жертва. Защото множеството както живеят, по този начин и карат - с възприятието, че всичко им е разрешено, без грам основание с останалите, с разпоредбите и нормите. Те правят нападение против личния си народ, против всички нас. А ние с мълчанието и бездействието си им оказваме помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР