В случващото се около Държавната консолидационна компания (ДКК) прозира защита

...
В случващото се около Държавната консолидационна компания (ДКК) прозира защита
Коментари Харесай

Тома Биков за скандала с ДКК: Очаквам реакция от премиера и президента 


„ В протичащото се към Държавната консолидационна компания (ДКК) прозира отбрана на корпоративен интерес. Служебното държавно управление носи отговорност за тези решения и би трябвало да ги изясни доста ясно на обществото. “ Това сподели пред БТВ от ГЕРБ. По думите му се случват няколко сюжета по разнообразни линии, които са объркващи.

Вчера стана ясно, че икономическият министър Даниела Везиева ще изиска оставките на трима членове на Съвета на шефовете на ДКК. В тази връзка Тома Биков съобщи, че е изумен от реакцията на министъра.

„ ДКК е една доста значима държавна конструкция. Това е на практика Военно-промишленият комплекс, който е на облага през последните години. Разбираме, че внезапно са решили да дадат ексклузивитет на една частна компания, което значи, че той ще стартира да работи за нея през идващите години “, изясни Биков.

„ Това е стратегическо решение, наред с другите много странни решения, като това да реалокират парите на предприятието от една банка в друга. Когато Бордът на шефовете споделя, че няма да носи отговорност за тези решения, тъй като не е взел участие във взимането им, министърът излиза и споделя, че ще уволни този ръб. Оттук нататък е доста значимо министър председателят и президентът да вземат отношение по този въпрос “, счита Тома Биков.

От ГЕРБ питат дали има ексклузивитет за една частна компания, което значи, че някой е работил за корпоративен интерес.

„ Наета е и адвокатска адвокатска фирма, която е получи над 1 млн. лева за работа, която към този момент е свършена от друга адвокатска адвокатска фирма, която също е получила своя хонорар. Доколкото разбирам адвокатската фирма е обвързвана със „ Сиела Норма “, сподели още Биков.

„ На всичкото от горната страна има и извънсъдебно съглашение с друга компания за 50 млн. лева На мен леко стартира да ми намирисва на корупция “, добави той.

За Тома Биков е забавно и за какво стартират да се реформират първо печелившите предприятия. Зад тези дейности той подозира други планове.

Малко по-късно от Адвокатско сдружение „ Георгиев, Тодоров и ко “ изпратиха известие до медиите, че нямат подписан контракт с ДКК и не са взели участие в процедури по подписване на подобен контракти осведоми БТВ.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР