В случая с отвлечения кораб има политически искания. Притесненията са

...
В случая с отвлечения кораб има политически искания. Притесненията са
Коментари Харесай

Кап. Георги Тодоров за отвлечения от хусите кораб: Това е политически тероризъм!

В случая с отвлечения транспортен съд има политически претенции. Притесненията са свързани с неяснотата от това по какъв начин ще работят хутите.

Това разяснява Георги Тодоров, един от учредителите на Моряшкия професионален съюз. Като капитан той постоянно е прекосявал през този регион и споделя, че той не е нормален за пиратски набези.

" Този регион не е от високорисковите. Бихме могли да кажем, че Червено море е по-спокойно за прекосяване спрямо южно от него стоящия залив, където към крайбрежията на Сомалия не престават пиратски набези. Това, което се случи, е в действителност един различен тип държавен тероризъм. Става дума за политически претенции ", уточни той в ефира на БНР.

Капитан Тодоров акцентира, че нормално пиратските набези имат финансови претенции и в общия случай те приключват с заплащане на откуп от страна на корабособственика.

Според него не може да се подхваща стъпка по въвеждане на въоръжение на корабите. По думите му обаче интернационалната общественост ще предприеме някакви дейности след този случай.

" Това не може да бъде толерирано по никакъв метод ", безапелационен бе кап. Тодоров.

В неделя израелският министър председател Бенямин Нетаняху заяви, че товарен транспортен съд, отчасти благосъстоятелност на израелски предприемач, е бил похитен от йеменските хуси в Червено море, Плавателният съд е предан чартърен от английска компания на японска компания и плава под бахамски байрак. Информацията е, че има двама българи на борда.

Това е следващият акт на ирански тероризъм, счита Нетаняху.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР