В случая не коментирам законността на строежа на сградата „Златен

...
В случая не коментирам законността на строежа на сградата „Златен
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Спирането на строежа на "Златен век" поставя фирмата на ръба на фалита

В случая не разясня законността на градежа на постройката „ Златен век ", само че прекъсването на градежа сега предизвиква голяма вреда и слага компанията строител на ръба на банкрута поради едни пропаганди уреди. Аз мисля, че Бойко Борисов зае единствената допустима в тази обстановка за него политическа поза - оглави преврата против себе си нагледно да го кажем. Той даже се надяваше целия скандал да утихне с отдръпването на Цветанов, само че той не утихна. Това сподели в утринния блок на БТВ „ Тази заран " социологът Андрей Райчев. Ние всеобщо българите плащаме на данъчна оценка жилищата и някаква сума кеш плащаме от горната страна - това е всеобща процедура и това са 60-70 % от случаите. Да, това е нарушение на закона, само че нас това ли ни интересува за нашите политици или доста по-важния съгласно мен въпрос - от кое място са парите, с които са го закупили, запита Райчев. В момента това, което се случва е, че всички случаи се слагат и струпват на едно място - през вчерашния ден някогашният вицепремиер Симеонов споделя, Ангелкова също има апартамент. Да, но той е платен преди 10 години и тогава тя не е била министър. И тя и Рашидов, които са безусловно един случай, тъй като са имали средствата да закупят жилищата си и Цветан Цветанов, и тези от следствието и КОНПИ, те са разнообразни случаи, само че са поставени в един кюп.

Андрей Райчев дефинира също по този начин като неуместно номинирането на Данаил Кирилов за правосъден министър, тъй като съгласно него това е индивидът, който генерира всичките кавги в Народното събрание със своите закони. Според социологът неговата кандидатура би трябвало да бъде оттеглена.

Ние като българи не би трябвало да проспиваме тази обстановка на кавги и да създадем един първокласен поврат, тъй като тези хора са самозабравили и не ги е боязън от гласа Божий, разяснява още Андрей Райчев. Ние би трябвало да им кажем, че те не стават, не тъй като са нарушители, това ще го реши съдът, а те не стават, тъй като са аморални. Имаме извънреден късмет на евроизборите да проведем една интервенция " чисти ръце ", разяснява още социологът.

Сградата „ Златен век " и абсурдът към нея, а и предните неща свързани с имотните разпри, са съвършен образец за страшния цивилизационен конфликт, който имаме в България. От една страна нашето общество е значително клиентелно и корупционно по модела, по който се уреждат вътре човешките взаимоотношения - въпреки това ние претендираме да бъдем част от една западноевропейска демократична цивилизация, където нещата се уреждат по отношение на закони и правила. Това сподели от своя страна политологът доцент Стойчо Стойчев. И тук към този момент постоянно опираме до това кое е законно и кое на нас ни се коства заслужено, тъй като тези две неща в България а разнообразни категории и хората ще кажат - без значение, че е легален този градеж, както доста неща в България са законни, за нас той е неправдив и не би трябвало да го има, добави той. Тук министър-председателят взима страната на хората, като споделя - ние го стопираме, без значение от това, че той е бил строен през последните не знам какъв брой години, очевидно е имал някакви бумаги издадени - това ще се открива постфактум, само че справедливостта изисква тук ние да го спрем в този момент. Това се прави сега, разяснява още Стойчо Стойчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР