В случая дефектът се е оказал ефект и е изиграл

...
В случая дефектът се е оказал ефект и е изиграл
Коментари Харесай

Д-р Гълъбова разкри невероятни факти за Сашко

В случая " дефектът " се е оказал резултат и е изиграл доста удобна роля, счита шефът на психиатричната болница " Свети Иван Рилски "

" За състоянието на хората с аутизъм и с ментални нарушавания се знае доста малко в България. Такива хора са невидими или малко забележими за нашето общество. Много е допустимо това аутистично състояние да е помогнало на Малкия Александър от Перник да оцелее толкоз дълго време в планината. Това е добре познато на медицината състояние в своето проявяване, само че не е познато като аргументи и като вътрешно физическо състояние на организма, а в този случай това е имало доста огромно значение за оцеляването на детето при тези атмосферни условия и без обезпечена храна и вода. В случая " дефектът " се е оказал резултат и е изиграл доста удобна роля ".

Това сподели пред БНР д-р Цветеслава Гълъбова, шеф на психиатричната болница " Свети Иван Рилски ".

" Бях прелестно сюрпризирана, че сме способни на такава съпричастност, каквато видяхме по случая със Сашко от Перник. Показахме, че сме способни на единство, макар че най-после имаше и обвинявания към бащата на момчето - по какъв начин се е грижел за детето си ", разяснява тя.

По думите ѝ хората с ментални и физически проблеми би трябвало да станат забележими за обществото и да се знае, че и околните им също имат проблеми:

" Да гледаш човек с психологично разстройство или с ментални повреди, да имаш вкъщи си дете или възрастен с аутизъм, всичко това е една голяма грижа. Тук е ролята на страната да подкрепи фамилиите в грижите за тези хора, тъй като става дума за многогодишна грижа ".

В предаването " 12+3 " д-р Цветеслава Гълъбова коментира и политическата конюнктура в страната:

" Виждаме една и съща стока на политическата сергия и тази стока е развалена, а това към този момент не може да се скрие. Едни и същи играчи се явяват, още веднъж ни лъжат и още веднъж няма никакво наказване за тях ".

Предстоят ни следващи предварителни парламентарни избори, тъй като към този момент е ясно, че няма да има държавно управление, изрично съобщи тя и добави:

" И ще имаме същото ядене на масата - същото главно, със същата гарнитура и със същия десерт ".

Като член на самодейността " Майки против войната ", доктор Гълъбова разяснява опцията България да бъде въвлечена във войната в Украйна:

" Има такава заплаха, тъй като решението на Народното събрание (за военно-техническа помощ за Украйна - б.р.) е дефинирано по този начин, че е противоконституционно, както го дефинира проф. Пламен Киров ".

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР