В случай на изостряне на ситуацията около Тайван, Китай ще

...
В случай на изостряне на ситуацията около Тайван, Китай ще
Коментари Харесай

Bloomberg: Китай ще потопи повечето кораби на САЩ и Япония при изостряне на ситуацията в Тайван

В случай на изостряне на обстановката към Тайван, Китай ще може да потопи множеството от надводните флотилии на Съединени американски щати и Япония. Според сходно умозаключение са създали някогашни чиновници на Пентагона и чиновници на Аналитичния център за стратегически и интернационалните проучвания на Съединени американски щати след игри, симулиращи китайско „ навлизане “ в Тайван.

„ В 18 от 22-те кръга на симулацията китайските ракети потопиха забележителна част от надводните флотилии на Съединени американски щати и Япония и унищожиха стотици самолети “, заключава изследователският екип.

През първите четири седмици на евентуален спор Китай е в положение да унищожи 900 американски изтребители или щурмови самолети, както и изцяло да отстрани флота и половината от самолетите на Тайван, настояват анализаторите.

По-рано заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати по политическите въпроси Колин Кал съобщи, че Съединените щати не поддържат стремежите на Тайван за самостоятелност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР