В случай на автомобилна катастрофа, така нареченият запис на данни

...
В случай на автомобилна катастрофа, така нареченият запис на данни
Коментари Харесай

Черните кутии за автомобили ще бъдат задължителни от 2024-а!

В случай на автомобилна злополука, по този начин нареченият запис на данни за събития (EDR) записва къс интервал от време преди и след злополуката. Много транспортни средства към този момент са оборудвани с EDR, а от 7 юли 2024 година тъй наречените „ черна кутия “ ще бъде наложителна за всички новорегистрирани транспортни средства.

ADAC дава обзор на това какво може да направи EDR и по какъв начин наподобява отбраната на данните. Целта е да се разбере по-добре произшествието благодарение на EDR и записаните данни. EDR нормално се конфигурира в блока за ръководство на въздушната възглавница, защото тук се събира цялата нужна информация от датчиците за ускоряване. Тази информация се употребява и за задействане на запис на данни на EDR.

Записват се данни като скорост, обороти на мотора, ъгъл на завиване и дали въздушната възглавница е била отворена. Записът се задейства във времеви прозорец от пет секунди преди и 300 милисекунди след срутва. Данните се съхраняват локално в автомобила и остават там. С помощта на избрани принадлежности те могат да бъдат прочетени през ODB интерфейса или непосредствено на блока за ръководство на въздушната възглавница.

По отношение на закона за отбрана на данните, суверенитетът на данните от EDR принадлежи на лидера или притежателя. Въпреки това, с цел да разбере по какъв начин е станало произшествието по отношение на гражданско или наказателно произвеждане, съдът или прокуратурата може да разпореди на специалист да разчете данните от EDR.

Данните от EDR обаче не би трябвало да се употребяват като единствен източник за реорганизация на повредата. Те по-скоро служат като спомагателен детайл към следите на местопроизшествието и вредите по участващите МПС. Те могат да поддържат стандартната реорганизация на повреда, само че не и да я заменят. EDR съхранява данни единствено за вашето лично транспортно средство, а не за други участници в придвижването. С него също не са вероятни видеозаписи.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР