В случай, че някой ни е казвал да избягваме картофите,

...
В случай, че някой ни е казвал да избягваме картофите,
Коментари Харесай

Как да ядем картофи на воля без да пълнеем

В случай, че някой ни е казвал да заобикаляме картофите, когато желаеме да свалим и някой различен кг от тежестта си, можем и да пренебрегнем съвета му. Оказва се, че няма причина да се лишаваме и от тях. Нужно е просто да обърнем внимание на метода, по който са приготвени.
 Картофено пюре и три неточности, които да избегнем при приготвянето му
3 неточности при приготвянето на картофено пюре

И по какъв начин да ги избегнем

Картофите в действителност са един много повсеместен зарзават, който може да се подготвя по разнообразни способи. Да не приказваме пък за множеството предписания, в които е основен " обвинен " и ястията, към които може да се прибавя. Просто са прекалено много, с цел да ги изброяваме в този момент. И с изключение на тази добра вест, следва и още една. Този кореноплоден зарзават е и изключително потребен за организма ни. Но... тук има една дребна измама.

Картофите са потребни стига да внимаваме по какъв начин ги ядем. Защото не всеки един метод, по който се подготвят те, е потребен. Най-здравословният за нас обаче, за благополучие е и много елементарен и бърз за подготвяне. За да извлечем оптимално от положителните качества на картофите и умерено да си ги хапваме на воля без да пълнеем, е нужно единствено да ги изпечем, и то напряко с кората. По този метод не одобряваме спомагателни калории от лой, която другояче ни е нужна при пърженето им да вземем за пример.
 Снимка 587489

А даже и да ни се коства необичайно да ги пъхнем във фурната с кората, това в действителност е много добър съвет, тъй като точно в нея се съдържат спомагателни хранителни субстанции. Една картофена кора да вземем за пример, към 58 грама, има 4.5 грама фибри и 332 мг калий. Това значи, че половината от общото наличие на фибри в един междинен картоф идва таман от кората. Освен на доста фибри и калий, този зарзават е богат и на витамин C. И в случай че всичко това дотук не звучи като задоволително основателна причина да си хапваме умерено картофи, то има и още нещо, също безапелационно и заслужаващо да се спомене.
 Снимка 587488

Картофите са нишестена храна, която също е добре да бъде част от храненето ни, защото е добър източник на въглехидрати. При всички случаи е за предпочитане пред ориза и пастата.
 Картофите, специалистите и по кое време този обичан зарзават е нездравословен за консумация
Безопасно ли е да се ядат покълнали картофи

Какво споделят специалистите по въпроса

Но с цел да съблюдаваме в действителност здравословен метод на хранене, е нужно да не прибавяме висококалорични сосове към картофите. Вместо масло и сметана, чудесна концепция е да комбинираме картофите с фасул да вземем за пример или пък малко настърган пармезан, написа Eat This, Not That.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР