В случай, че не успее да договори търговско споразумение с

...
В случай, че не успее да договори търговско споразумение с
Коментари Харесай

Лондон започна да смята колко ще трябва да плати без споразумение за Brexit

В случай, че не успее да контракти комерсиално съглашение с Европейски Съюз, Англия ще би трябвало да заплати 36 милиарда лири, с цел да напусне Европейския съюз, написа вестник Daily Telegraph, представен от БГНЕС.
Според изданието във вторник, на съвещание на английския кабинет, министърът на финансите на Обединеното кралство Филип Хамънд е декларирал, че страната ще икономиса едвам 3 до 9 милиарда лири, в случай че излезе от Европейски Съюз без комерсиална договорка. Друг участник в съвещанието е подчертал, че в случай че няма договорка Англия, ще би трябвало да заплати 30-36 милиарда лири, защото надали ще завоюва неизбежните арбитражни каузи. Припомняме, че съгласно други оценки, изключително от Европейски Съюз, сумата е и по-голяма.
Официалните договаряния сред Лондон и Брюксел по изискванията на Brexit започнаха на 19 юни 2017 година. Година преди този момент на референдум 51,9% от жителите на Обединеното кралство гласоподаваха за овакантяване на Евросъюза. Преговорите би трябвало да завършат до ноември, след което постигнатото съглашение би трябвало да бъде утвърдено от Европейския парламент и Народното събрание на Обединеното кралство. Лондон публично ще напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година, след което ще стартира временен интервал, който ще завърши на 31 декември 2020 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР