В Словакия се провежда първият тур на президентските избори -

...
В Словакия се провежда първият тур на президентските избори -
Коментари Харесай

В Словакия се провежда първият тур на президентския вот

В Словакия се организира първият тур на президентските избори - те са борба сред ръководещия лагер в централноевропейската страна, който е насочен към Русия, и подкрепяния от опозицията претендент, съобщи Нова ТВ.

Председателят на Народното събрание Петер Пелегрини и демократичният някогашен външен министър Иван Корчок са очевидни водачи измежду деветимата кандидати.

Пелегрини е подкрепян от популисткия министър-председател Роберт Фицо, който сложи под подозрение суверенитета на Украйна в редица провокаторски мнения по отношение на съветската инвазия.

Корчок е твърдо проукраински надъхан и има сходни възгледи с тези на напускащата президентския пост Зузана Капутова, критик на държавното управление, която реши да не се кандидатира за втори мандат.

Последните изследвания на публичното мнение сочат, че конкуренцията за президентския пост в страната, която е член на НАТО и Европейски Съюз и има 5,4 млн. души население, е напрегната.

Проучване на организация Ипсос сподели, че Пелегрини, някогашен министър-председател, ще вземе 37% от гласовете, до момента в който Корчок ще получи 36%.

Избирателните секции ще бъдат отворени за 15 часа в 7:00 ч. сутринта. Но защото не се чака никой да получи 50 % от гласовете, нужни за победа в събота, чака се Пелегрини и Корчок да спорят на втория тур на 6 април.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР