В следващия парламент няма да намерим човек, който има по-нисък

...
В следващия парламент няма да намерим човек, който има по-нисък
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Пеевски е заплаха за Прокопиев и кръга „Капитал“

В идващия парламент няма да намерим човек, който има по-нисък морал от вас, обърна се зам.-председателят на Движение за права и свободи към Кирил Петков

Причините се коренят и в народопсихологията и в неналичието на политическо водачество в България, тъй като в България има доста политици и доста политически партии, само че същински политически водачи прекомерно малко. Това сподели Йордан Цонев, зам.-председател на Движение за права и свободи, пред Българска национална телевизия на въпрос за какво България е с най-висока смъртност от ковид.

Защото в такива спешни обстановки, политическите водачи поемат и повеждат нацията там, накъдето би трябвало да я заведат, както направиха в Европа. Цяла Европа е 80% имунизирана, 20% - не. И по тази причина Европа към този момент не мисли за пандемията, а мисли за реализация на постпандемичния интервал в стопанските системи, уточни той.

Моята партия Движение за права и свободи води тъкмо такава политика от първия ден. Даваме образец по какъв начин би трябвало да се имунизираме, обясняваме, че това все още е единственото средство средство сега, с което науката разполага против болестта и, че това е изходът от обстановката, сподели Цонев.

Цинично би било да не приказваме за служебното държавно управление, тъй като тъкмо този длъжностен министър и служебното държавно управление пропиляха цяло лято, при което беше ясно, че при 17-20% имунизирани есента ще е такава, тъкмо такава, науката го споделя, не политиците и трябваше да приготвят. Трябваше да се приготвят системите и да се организира една разяснителна акция. Ако питате мен, президентът трябваше да свика консултативния съвет за национална сигурност и да помоли партиите да реализират консенсус при него. Защото тук са изхарчени над 3 милиарда лева без никакъв резултат. Това е война, която ние губим и сме едни от дребното в Европа. Губим сега човешки живот, добави още.

На въпрос за какво Движение за права и свободи са избрали Делян Пеевски за знаме на акцията им и кого провокират, Цонев отговори:

" Никого не провокираме, това е наш избор и на господин Пеевски избор. Много тъкмо отговори Американското посолство на този въпрос. Единственият законен да избере своят парламент, водачи и власт е българският народ. Казват го нашите американски сътрудници във връзка това, дали размахваме пръст. Ако обаче на основния олигарх на задкулисието Иво Прокопиев - групата му " Капитал " и присъдружните му партии това им се коства опасност за тях, да Пеевски е опасност за тях. Защото ги изваждаме на свело и демонстрираме по какъв начин без да вървиш на избори, избираш Бойко Борисов и ГЕРБ 2009 година и получаваш петима министри от Иво Прокопиев. Избираш повторно Бойко Борисов и получаваш нови четири министъра. Избираш трети път Бойко Борисов и отново получаваш. Сега може би ще изберем Политическа партия и ще получим отново същото, министри на Иво Прокопиев.

" Тази система не е от идването на Пеевски в политиката, тази система е откогато аз съм в политиката, което е доста отдавана. И доста добре следя този кръг. Неговият произход, неговата медийна мощност, икономическа мощност, подмолни дейности. Начинът, по който очерня избрани политици, които не са му комфортни и така нататък

Аз персонално приказвам от 25 година по тази тематика. Трябваше да се появи господин Пеевски, с трите медии, които имаше да направи избрани разкрития, с цел да се случат тези неща ", сподели той.

След изявление на Кирил Петков от „ Продължаваме промяната “ (ПП), че се усеща „ морално чист “ за абсурда с двойното му поданство, Йордан Цонев съобщи:

" Незнанието не е аргумент, незнанието не е мотив " споделя великият мъдрец Спиноза. Ако на 21 не сте знаели, трябвало е някой да ви каже. А кои актове ще бъдат анулирани, ще видите в идващия парламент, където ние, всички, тези актове, които би трябвало да бъдат анулирани, ще ви ги прочетем. И това са актовете, в които назначавате хората от вашия офис някъде. Където назначавате юристката на вашата компания на контракт в ББР. Нямаше да се интервенция, в случай че бяхте посочили малко примирение, тъй като сте произнесъл клетва, която стартира по този начин " Кълна се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите ". И тази същата клетва, която вие нарушихте, казвате от " неведение " или незнание. Аз ви споделям, че това не е мотив. И ще би трябвало да я произнесете от българския парламент, тогава аз от трибуната ще ви запитам " Нарушихте ли я предния път? ", сподели Йордан Цонев на Кирил Петков.

Корупцията е закононарушение, което се потвърждава единствено в съда. По-отношение на морала, в идващия парламент няма да намерим човек, който има по-нисък морал от вас, добави още Цонев. " Точно вие за морал да говорите. Вие не спряхте да лъжете. В писмен отговор ми казахте, че Пеевски няма заеми и аз го вардя този отговор, а говорите в медиите, че имал заем, добави той.

Политическата рецесия беше провокирана от партиите на митинга и в два Народното събрание съзнателно не сформираха кабинет. На 21, както споделя Кирил Петков, е подал документа си за поданство и претекстът там е " има възможност да бъда назначен за министър ". На 20 април беше връчен първия мандат за сформиране на кабинет и беше признат в 45-ия парламент. И ние всички вярвахме, че ще бъде формиран, а те са знаели, че няма да бъде формиран и че ще се отиде на длъжностен кабинет. Ние бяхме споделили, че ще подкрепим всевъзможен кабинет без да участваме и абсолютно. В 46-ия парламент се повтори същата картинка, а концепцията беше да се отиде на избори и да се даде опция на новата партия (ПП), да се развие и да се отиде на президентските избори. Приоритет е решение на политическата рецесия, само че на първо място би трябвало като влезем в Народното събрание да се заемем със сформиране на едно болшинство, което незабавно да направи бюджета и от там да тръгне да взема решение политическата, здравната, икономическата и всички останали рецесии, уточни Йордан Цонев

Тези, които носят отговорност, България шест месеца да е без постоянен кабинет, сега ни дават обещания, а всичко беше направено съзнателно, добави той.

Сарайският модел - е моделът, който докара демокрацията в Българи, господин Доган. Това е моделът, който лежа в пандиза за правата и свободите на жителите, това е моделът, който даде подтик на НАТО и европейската ни ориентировка още 90-те години. Този модел пази нашата териториална целокупност, евроатлантическа ориентировка. Проблемът на държавността е казусът на задкулисието, което се въплъщава от олигарха Иво Прокопиев и кръгът " Капитал " и Иван Кръстев и всичките присъдружни организации, които 25 година са абонирани за властта без да вземат участие в избори. Правят партии, раздират остарели партии и вземат участие във властта. Ние в този момент ще се явим на избори, само че този кръг ще завоюва и ще кажат кои ще са министрите и кой ще направи коалиция. Срещу това се борим и няма да спрем да се борим - Движение за права и свободи, и Пеевски, и аз и всички ще се борим. Това би трябвало да ви е ясно, съобщи Цонев.

Движение за права и свободи не е водило диалози нито с Българска социалистическа партия, нито с ГЕРБ, нито с която и да е партия за коалиция. С никой. Новина ли е това, което споделя Рашков, че " един зам.-председател на партия е приказвал за коалиция ". Официални диалози никой не е водил, това са политически заявления. Ние вървим и се срещаме с кметове, с бизнеси. На тези диалози приказваме по какъв начин се стигна до там да нямаме държавно управление и по какъв начин ще се излезе от това. За беззаконието на министър Рашков - това, което прави, ние бяхме принудени по средата на акцията да се занимаваме с неговото безвластие. Знаете ли, че той и чиновници на Министерство на вътрешните работи към този момент вървят по домовете на инвалиди, карат ги да се подписват, да стават да видят дали могат да вървят, сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи.

За Движение за права и свободи присъединението на Западните Балкани към Европейски Съюз е основен въпрос за България. Ще създадем всичко допустимо тази рецесия да бъде преодоляна по цивилизован и европейски метод. Движение за права и свободи ще има основна роля в превъзмогването на тази рецесия, най-малкото, тъй като докладчик на Екологичен потенциал за присъединението на Македония се споделя Илхан Кючюк от Движение за права и свободи, сподели Цонев.

Движение за права и свободи е партията, която от основаването си води борба против разделянето и езика на омразата. Движение за права и свободи е партията, която издигна думата " заедност " в сан на правене на политика. Движение за права и свободи е партията, която предупреждаваше в последните години, че езикът на омразата ще раздели нацията и това стана по този начин, предупредихме и за политическите рецесии с влизането на президента Радев в служба. Всичко се случи, тъй като не можем да оценим какво е правенето на политика като " заедност ", а не като разделяне. Затова ние толкоз доста държим на президентската институция. Тя е призвана да крепи мостове сред партии и институции и да бъде посредник в обществото това да се случи. Надяваме се с нашия образец, да бъде финален, уточни Йордан Цонев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР