В следващите няколко дни и седмици няма повод да се

...
В следващите няколко дни и седмици няма повод да се
Коментари Харесай

Петков: В готовност сме да изтеглим дипломатите си от Украйна, ще подкрепим ЕС, ако наложи санкции на Русия

" В идващите няколко дни и седмици няма мотив да се тормозим, само че както всички съдружници в НАТО следим обстановката деликатно. Имаме подготвен проект за прибирането на нашите дипломати от Украйна, в случай че забележим, че рискът се повишава. В цялостна подготвеност сме, в цялостна подготвеност са и самолетите, които ще пратим да ги вземат. Взели сме ограничения без да има сериозна обстановка. "

Това съобщи министър-председателят Кирил Петков от коридорите на Народното събрание.

За следващ път уточни 3 целта по напрежението сред НАТО и Русия:

•България не желае боен спор и ще работи за деескалация на напрежението с всички дипломатически способи.
•Българската войска да бъде водеща. Рамковата страна ще бъде България, т.е. бойният батальон ще бъде под българско командване.
•Фокусиране на бюджетни средства в дефицитите на българската войска.

Въпросният батальон може да бъде образуван едвам през април-май, посочи Петков.

Той акцентира, че до този миг няма изпратени бойни кораби в Черно море. Единственият факт са самолети, които прелитат над страната ни, само че те са част от засиления въздушен полицейски патрул - така наречен еър полисинг.

Премиерът изясни още, че България ще поддържа Европейския съюз, в случай че наложи наказания на Европейски Съюз. Това стана ясно от отговор на премиера Кирил Петков пред депутатите с Народното събрание.

Вярвам че можем да избегнем такава ескалация. Но ще сме солидарни със съюза и би трябвало да покажем, че всеки, който нарушава интернационалното право, би трябвало да поенесе своите последици, сподели Кирил Петков.

В момента се проучват сюжетите, с цел да имаме подготвени ограничения. Най-важната ни част е енергийната сигурност. Обсъждаме ограничения, които да компенсират до огромна част риска за националната сигурност и се надявам, че употребявайки този сюжет, българските семейства и бизнеси няма да усетят огромна рецесия. Няма вид на бюджета, който до момента да е предвиждал военни положения, само че има буфери, които да се употребяват. Независимо какъв сюжети пристигна, имаме разнообразни ограничения, разяснява още той за възможните последствия от такива наказания за България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР